back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βρετανικός τύπος: Κατά της «ήπιας δικαιοσύνης» ο Μπόρις Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Καθώς τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος λαμβάνουν με το ταχυδρομείο τα ψηφοδέλτια τους για να επιλέξουν τον επόμενο ηγέτη του κόμματος και διάδοχο της Τερέζα Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ, πολλές από τις εφημερίδες συνεχίζουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στον άνθρωπο που συμφωνούν ότι παραμένει το φαβορί στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Η Daily Mail σημειώνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον – «έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά της ήπιας δικαιοσύνης».

Σε συνέντευξη που έδωσε σε αυτή την εφημερίδα ο Τζόνσον υπογραμμίζει ότι είναι λάθος οι εγκληματίες να αποφυλακίζονται ενώ έχουν εκτίσει το ήμισυ της ποινής των και υπόσχεται να αλλάξει το νόμο για να εξασφαλίσει οι χειρότεροι παραβάτες να παραμένουν στη φυλακή και να εκτίουν το σύνολο της ποινής των.

Υπόσχεται επίσης να ενισχύσει τη δυνατότητα που έχουν σήμερα οι αστυνομικοί να σταματούν και να ελέγχουν άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται σε επιθέσεις με μαχαίρι. Παράλληλα προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει «αμνηστία» σε χιλιάδες παράνομους μετανάστες που έχουν έρθει και παραμένουν στη Βρετανία επί 15 χρόνια.

H Guardian γράφει ότι σε συγκέντρωση που έγινε στο Ντάρλινγκτον στα πλαίσια της εκστρατείας για την κατάκτηση της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι θα απαιτήσει από όλους τους μετανάστες να μάθουν την αγγλική γλώσσα ώστε όπως είπε – «να αισθάνονται Βρετανοί».

Προτάσεις υπέρ των νέων από τον Τζέρεμι Χαντ

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι ο αντίπαλος του Μπόρις Τζόνσον για τον πρωθυπουργικό θώκο ο Τζέρεμι Χαντ θα δηλώσει σήμερα ότι είναι σε θέση να αποδυναμώσει το Εργατικό κόμμα και να κερδίσει την ψήφο της νεολαίας, παρουσιάζοντας μια σειρά πολιτικών που απευθύνονται στις νεότερες γενιές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Χαντ θα υποσχεθεί την κατασκευή 1,5 εκατομμυρίων περισσότερων κατοικιών σε διάστημα 10 ετών, πέραν του υπάρχοντος ετήσιου στόχου των 300.000 νέων κατοικιών.

Η Telegraph σημειώνει επίσης ότι ο κ. Χαντ θα επαναλάβει την υπόσχεσή του για μείωση των αποπληρωμών των τόκων που αφορούν τα σπουδαστικά δάνεια.

Η εφημερίδα i επισημαίνει ότι ο κ. Χαντ θα προειδοποιήσει ότι οι νέοι – «θα εξαπατηθούν από τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν» – με το πρόγραμμα – «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα».

Ο συντάκτης της ιστοσελίδας Conservative Home, Πολ Γκούντμαν, υποστηρίζει ότι το μέλλον του Συντηρητικού κόμματος εξαρτάται από το εάν το Brexit γίνει πραγματικότητα και ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι σε θέση να το κάνει αυτό, ειδικά εάν για το θέμα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

«Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα , επομένως κάντε το σταυρό σας και ψηφίστε Τζόνσον», υπογραμμίζει ο Γκούντμαν απευθυνόμενος στα μέλη του Συντηρητικού κόμματος.

«Σχέδιο λασπολογίας» – Μέι εναντίον Τζόνσον

«Η Ντάουνινγκ Στριτ κατηγορείται για συνωμοσία δυσφήμισης εις βάρος του Μπόρις Τζόνσον» – ο πρωτοσέλιδος πηχυαίος τίτλος στην Daily Telegraph. H εφημερίδα ισχυρίζεται ότι συνεργάτες της απερχόμενης πρωθυπουργού Τερέζα Μέι – «ίσως για μικροκομματικές σκοπιμότητες» – προσπάθησαν να υπονομεύσουν την εκστρατεία του Μπόρις Τζόνσον να γίνει πρωθυπουργός με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών.

Η Telegraph σημειώνει ότι καθώς τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος – 160.000 είναι ο συνολικός αριθμός τους – έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τα ψηφοδέλτια για την τελική ψηφοφορία που θα αναδείξει τη νέα ηγεσία των Τόρις, το BBC στα πρωινά του δελτία χθες είχε πρώτη είδηση ότι ο Μπόρις Τζόνσον όταν ήταν υπουργός των Εξωτερικών είχε αποκλειστεί από τις ενημερωτικές συναντήσεις της πρωθυπουργού με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών που αφορούσαν την ασφάλεια, έναν ισχυρισμό που τον έχει απορρίψει ο Τζόνσον .

Ένας πρώην υπουργός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, υποστήριξε στην Telegraph ότι η ανάδειξη της είδησης από το BBC αυτή τη χρονική περίοδο δίνει την εντύπωση ότι – «μοιάζει με μια απόπειρα της Ντάουνινγκ Στριτ και της Τερέζα Μέι να εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος ο υποψήφιος της προτίμησής τους».

Στους Times κύριο θέμα είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της YouGov που έγινε με δείγμα μέλη του Συντηρητικού κόμματος. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Μπόρις Τζόνσον στην αντιπαράθεση με τον Τζέρεμι Χαντ – «είναι καθ’ οδόν προς μια μεγαλειώδη νίκη» – με τα τρία τέταρτα των μελών του κόμματος να τον στηρίζουν.

Προσπάθεια να αποτραπεί η μη-συμφωνία Brexit

Ορισμένες εφημερίδες, όπως η Telegraph και η Sun, αναφέρουν ότι ο υπουργός των Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ ηγείται ομάδας 30 βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος που στόχο έχει να εμποδίσει μια μη-συμφωνία Brexit.

H Telegraph μας ενημερώνει ότι οι βουλευτές αυτοί συναντήθηκαν τρείς φορές τον περασμένο μήνα για να συζητήσουν σχέδια που θα αποτρέψουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. «Έχουν μάλιστα συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν συνάντηση τον Οκτώβριο όταν οι βουλευτές θα είναι σε θέση να επιβάλουν στο

κοινοβούλιο νομοθεσία που θα παρεμποδίζει τη μη – συμφωνία Brexit» , γράφει η Daily Telegraph.

H Sun στηλιτεύει τους βουλευτές αυτούς τους οποίους χαρακτηρίζει – «άσχετους». «Πρόκειται για άτομα που δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία», ισχυρίζεται η Sun.

Βύρων Καρύδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα