back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κυριαρχία της ΝΔ σε 49 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες

Διαβάστε επίσης

Προβάδισμα έχει η ΝΔ σε 49 εκλογικές περιφέρειες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε 10 περιφέρειες.

Με βάση τα ενσωματωμένα στοιχεία των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ προηγείται στην Α΄ Αθηνών, στον Βόρειο και Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, στην Α΄ Πειραιώς, στην Ανατολική Αττική, στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς και σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων.

Στην Ήπειρο προηγείται στις τρεις από τις τέσσερις εκλογικές περιφέρειες, στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη στις τέσσερις από τις πέντε και στη Δυτική Ελλάδα στις δύο από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Την εκλογή τους στο Κοινοβούλιο εξασφαλίζουν στην πλειονότητά τους τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Νέα Δημοκρατία εκμεταλλευόμενη και το μπόνους των 50 εδρών του πρώτου κόμματος εκλέγει γνωστά από το παρελθόν πρόσωπα αλλά και νέους αστέρες.

Επικρατείας

Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει πέντε άτομα, τους Γιώργο Γεραπετρίτη, Μαριέττα Γιαννάκου, Τάκη Θεωδορικάκο, Παναγιώτη Πικραμμένο και ΧρήστοΤαραντίλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις, τους Εφη Αχτσιόγλου, Βασίλη Βασιλικό, Πάνο Σκουρλέτη και Αλέκο Φλαμπουράρη, το ΚΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα, το ΚΙΝΑΛ τον πρώην δήμαρχο ΑΘηναίων Γιώργο Καμίνη και η λίστα των 12 κλείνει με τν Βασίλειο Βιλιάρδο της Ελληνικής Λύσης καθώς το ΜέΡΑ25 δεν εκλέγει βουλευτή Επικρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Βουλή θα έχει στην σύνθεση της 4 πρώην πρωθυπουργούς. Τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τον πρώην υπηρεσιακό κ. Παναγιώτη Πικραμένο, τον κ. Κώστα Καραμανλή και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Γ.Μανουσακάκης- Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα