back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με εκπλήξεις η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα μεταβεί στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης- παραλαβής.

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση, που με βάση τις πληροφορίες που υπήρχαν αργά χθες το βράδυ, είναι πολύ πιθανό να κρύβει εκπλήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ θα υπάρχει σε αυτό και αναπληρωτής υπουργός.  Για το υπ.Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Νίκου Δένδια, ενώ αναμένεται να υπάρχει και σε αυτό αναπληρωτής υπουργός, όπως και υφυπουργός αρμόδιος για την εξαγωγές και τις επενδύσεις, καθώς το συγκεκριμένο υπουργείο θα αποκτήσει και χαρακτήρα οικονομικής διπλωματίας.

Ενισχυμένο θα είναι και το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στο οποίο θα μεταφερθούν αρμοδιότητες και της διοικητικής μεταρρύθμισης και επικρατέστερος θεωρείται ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αρμοδιότητες της Δημόσιας Διοίκησης θα πάνε και στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου θα μεταφερθεί και η αρμοδιότητα για την ιθαγένεια και το όνομα που ακούγεται είναι του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η μεταναστευτική πολιτική θα πάει στο διευρυμένο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πιθανό υφυπουργό τον Άγγελο Συρίγο.  Στο ίδιο υπουργείο θα μεταφερθεί η σωφρονιστική πολιτική. Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακούγεται το όνομα του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερο τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ τον τομέα των της ανάπτυξης αναμένεται να αναλάβει ο άλλος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Νίκη Κεραμέως ακούγεται για το υπουργείο Παιδείας, με υφυπουργό την Σοφία Ζαχαράκη, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας φέρεται να συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες για το υπουργείο Άμυνας. Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Κ. Τσιάρα, καθώς και του Β. Κοντοζαμάνη σε θέση υφυπουργού.
Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να είναι οι Γ. Γεραπετρίτης, Στ. Πέτσας και Γρ. Δημητριάδης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα