back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαμαρτυρία κατοίκων για παρκάκι στους Αμπελόκηπους

Διαβάστε επίσης

Την άμεση ανάκληση της απόφασης του δήμου Αθηναίων να παραχωρηθεί το παρκάκι, έκτασης 500 τετρ. μέτρων, επί της οδού Λ. Ριανκούρ (Αμπελόκηποι – Αθήνα), για χρήση εργοταξίου παρακείμενης ανεγειρόμενης οικοδομής ζητούν κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για υποβάθμιση της σημασίας των χώρων πρασίνου στις γειτονιές της πόλης ενώ προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Απαράδεκτη απόφαση που πάρθηκε εντός 10 ημερών ενώ η συγκεκριμένη οικοδομή ανεγείρεται εδώ και πέντε χρόνια και η εταιρεία όφειλε να βρει άλλες λύσεις» λέει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων Μιχάλης Ζωίδης.

«Ο κοινόχρηστος αυτός χώρος ήταν ένα διαμορφωμένο παρκάκι με 3 πανύψηλες αργυρόφυλλες λεύκες, δενδρύλλια, και 4 παγκάκια, το οποίο φυσικά το χαίρονται οι κάτοικοι (ηλικιωμένοι, παιδιά κλπ). Αυτή τη στιγμή είναι περιφραγμένος με λαμαρίνες 3 μέτρων, έχουν ξηλωθεί τα παγκάκια και τοποθετούνται οικοδομικά υλικά. Η εταιρεία υποσχέθηκε, βεβαίως, ότι με το πέρας των εργασιών θα το επαναφέρει και μάλιστα βελτιωμένο. Οι εργασίες, ωστόσο, είναι πιθανόν να διαρκέσουν από 1 έως 3 χρόνια. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη λογική της υποτίμησης των μικρών πάρκων, που όμως λειτουργούν στις γειτονιές ως χώροι πρασίνου, επικοινωνίας και πολιτιστικής δημιουργίας. Στην επιστολή διαμαρτυρίας που στείλαμε στον δήμο Αθηναίων μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίτηση της εταιρείας για την παραχώρηση του πάρκου εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Οδοποιίας και κοινοχρήστων χώρων χωρίς να λάβουν γνώση οι αρμόδιοι φορείς όπως: η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, η 7η Δημοτική κοινότητα αλλά και ο σύλλογός μας».

Ο Αθήνα 9.84 επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων ωστόσο δεν έλαβε εγκαίρως απάντηση.
Καλλιόπη Ασλανίδου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα