back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κύμα καύσωνα με το θερμόμετρο στα ύψη- Έως 39oC στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ στην Αττική το θερμόμετρο θα ανέλθει στους 39o C.

Σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας η θερμοκρασία θα αγγίξει του 41-42o C

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα που επηρεάζει τη χώρα μας, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να ξεπερνούν, χτές Δευτέρα  τους 40o C σε πολλές περιοχές , σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στον πίνακα καταγράφονται οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες (42 oC) παρατηρήθηκαν

Κορύφωση την Τετάρτη

Όπως καταγράφει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους συνθήκες καύσωνα στα ηπειρωτικά, περιμένουμε  σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου 2019.

Τις θερμές ώρες της ημέρας νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά δίνοντας τοπικές μπόρες ή βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 38, στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 41 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά στη Θεσσαλία 42, στην Ήπειρο από 20 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική Στερεά και στα ανατολικά ηπειρωτικά από 22 έως 40, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 22 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 37 και στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Το νέο έντονο κύμα ζέστης, το οποίο κατά τόπους στα ηπειρωτικά και σε ορισμένα αστικά κέντρα θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί καύσωνας θα διατηρηθεί μέχρι την Τετάρτη 10/07, ημέρα κατά την οποία αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα στην Αττική προβλέπεται η θερμοκρασία να κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί θα έχουν ένταση 3 με 4 μποφόρ.

Το δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ για αύριο Τετάρτη αναφέρει ότι  αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα