back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λ. Αυγενάκης: «Πάμε να βάλουμε πολλά γκολ»

Διαβάστε επίσης

Με αρκετή δόση χιούμορ καλωσόρισε ο Γιώργος Βασιλειάδης τον διάδοχό του στο υφυπουργείο Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά την παράδοση – παραλαβή του χαρτοφυλακίου, το μεσημέρι της Τρίτης. «Κάτι κακό έκανε στον αρχηγό του και τον έβαλε εδώ» είπε χαριτολογώντας ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού.

«Δεν το βλέπω σαν τιμωρία αλλά σαν ευκαιρία» απάντησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, που λίγο αργότερα σε πηγαδάκια αποκάλυψε ότι είδε θετικά το ενδεχόμενο να αναλάβει το συγκεκριμένο υφυπουργείο, όταν του τέθηκε το θέμα. «Ήταν επιλογή μου το συγκεκριμένο υπουργείο» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλευρό του Λευτέρη Αυγενάκη και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που ήταν παρούσα στην παράδοση – παραλαβή του υφυπουργείου.

«Ως πολιτικός ο κ. Αυγενάκης έχει αναλάβει πολλές δύσκολες αποστολές και τις έχει φέρει σε πέρας με επιτυχίες. Αυτός ήταν και ο λόγος που επελέγη».

Ο απερχόμενος υφυπουργός Αθλητισμού στην ομιλία του, ζήτησε μεταξύ άλλων, συγγνώμη «από όσους αδίκησα. Δεν είχα αυτόν τον σκοπό. Δουλέψαμε, σκληρά, ανοίξαμε νέους δρόμους και στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν θετικό» είπε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε. «Μετά από 2 χρόνια και οκτώ μήνες σε αυτή τη θέση και μετά από τέσσερα χρόνια ενός συνεχούς αγώνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το αθλητικό οικοδόμημα όρθιο, με τα πολλά προβλήματα που μας έφερε η μνημονιακή εποχή, η μνημονιακή πραγματικότητα, καταφέραμε αρκετά πράγματα. Καταφέραμε να αυξήσουμε τις χρηματοδοτήσεις μας σαν Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Καταφέραμε να αυξήσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Αυτή τη φορά τρέχουμε πάνω από 200 έργα σε ολόκληρη τη χώρα. Καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Προσπαθήσαμε να λύσουμε θεσμικά ζητήματα, που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τον αθλητισμό. Πάνω απ` όλα προσπαθήσαμε να φέρουμε την ηρεμία που είχε διαταραχθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Νομίζω ότι κάναμε αρκετά καλή δουλειά και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την επόμενη μέρα πιο αισιόδοξη από την προηγούμενη. Κάθε χρονιά ήταν όλο και καλύτερη. Κάθε χρονιά μας έδινε τις δυνατότητες να σχεδιάζουμε ακόμη περισσότερα πράγματα».

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού από την πλευρά του, ολοκλήρωσε την ομιλία του με μία προτροπή προς τους υπάλληλους του υπουργείου.

«Πάμε να βάλουμε πολλά γκολ» τους είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε… «Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για τον αθλητισμό θα είναι ότι αποτελεί βασικό αγαθό και όχι πολυτέλεια. Θέλουμε τον αθλητισμό για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά».

Ανδρέας Χανιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα