back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Μάκης Βορίδης

Διαβάστε επίσης

Τη διαπραγμάτευση με αποτελεσματικό και επαρκή τρόπο της νέας ΚΑΠ προς όφελος και το συμφέρον των Ελλήνων αγροτών έθεσε ως προτεραιότητα ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του κατά την παράδοση και παραλαβή του Υπουργείου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είναι η δουλειά που του έχει αναθέσει ως πολιτική προτεραιότητα και κατεύθυνση ο πρωθυπουργός». Επιπλέον χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ως μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Για να προσθέσει: «Έχουμε συναίσθηση του βάρους της ευθύνης ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή. Το μεγάλο στοίχημα για την χώρα είναι να μεγεθύνουμε την οικονομία και να επιταχύνουμε τους αναπτυξιακούς ρυθμούς».

Η νέα υφυπουργός, με αρμοδιότητα την αλιευτική πολιτική, Φωτεινή Αραμπατζή είπε: «Βρισκόμαστε στο momentum της νέας ΚΑΠ. Προτεραιότητά μας είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, το χτίσιμο των συμμαχιών και η προετοιμασία της χώρας μας για τη νέα προγραμματική περίοδο». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στόχος της αποτελεί η βέλτιστη και τάχιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας. Επίσης, ο νέος υφυπουργός, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι η νέα ΚΑΠ θέτει ως στόχους την στήριξη του μικρού και μεσαίου αγρότη και πρόσθεσε ότι: “Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε η χώρα να γυρίσει σελίδα».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης είπε ότι κατά την θητεία του οι πόρτες του υπουργείου ήταν πάντα ανοιχτές προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα των αγροτών και επεσήμανε ότι, πλέον, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κλιματική αλλαγή. Όσον αφορά τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Βασίλη Κόκκαλη έκανε μία προτροπή στη νέα ηγεσία να συνεχίζει να στηρίζει το μοντέλο του νέου αγρότη, αλλά έδωσε και μία συμβουλή να ακούει τον απλό αγρότη. Επιπλέον, η πρώην υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου τόνισε: «Σας δίνουμε τη δυνατότητα μετά από μία πολύ δύσκολη προσπάθεια να υπάρχει στην χώρα μία οικονομική σταθερότητα στην οποία μπορείτε να βασιστείτε».

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα