back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Φυγή προς τα εμπρός με σκληρή αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Στρατηγική σκληρού ροκ, χωρίς καμία περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησε με το «καλημέρα» της ορκωμοσίας των νέων υπουργών η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πράξη την υπόσχεση του Α.Τσίπρα από το Ζάππειο την Κυριακή το βράδυ για «υπεύθυνη και σκληρή αντιπολίτευση».

Η τακτική αυτή της Κουμουνδούρου συνιστά και έναν πολιτικό ελιγμό εκ μέρους του Α.Τσίπρα προκειμένου να μην διολισθήσει το κόμμα σε συνθήκες εσωστρέφειας ή αυτομαστιγώματος για την ήττα στις εθνικές εκλογές, αλλά να δείξει προσήλωση στην «άσκηση» ισχυρής αντιπολίτευσης στα πεπραγμένα της γαλάζιας διακυβέρνησης. Προς επίρρωση αυτής της στρατηγικής είναι η σκληρή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στις πρώτες αποφάσεις και πρωτοβουλίες που πήρε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
«Ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρυ, παραθέτοντας τα εξής.

1. Από το «μικρό και ευέλικτο» σχήμα, με «ελάχιστους» αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν παρά μόνο 5 γυναίκες.

2. Ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

3. Τα νέα πρόσωπα της ΝΔ, οι «καταξιωμένοι» και τα «λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό» τα οποία είχε εξαγγείλει, είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο «δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο» κ. Χρυσοχοΐδης, μια στρατιά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι «τεχνοκράτες», όπως ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, και ο κ. Σκυλακάκης της «Δράσης».

4. Με την απόφαση του, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα.

5. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ανευθυνότητά του και χτες, όταν, παρόλο που συνεδρίαζε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο για το Eurogroup, κανείς δεν σκέφτηκε να επικοινωνήσει με τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα μας στη συνεδρίαση.

6. Από ότι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, που επικεντρώνεται στην «αποδοκιμασία» των έως τώρα αποφάσεων και επιλογών του Κ. Μητσοτάκη, συνιστά και μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματος λίγες ώρες πριν την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Και αυτό δια να αποτραπούν εγκαίρως ενδεχόμενα φαινόμενα διαλυτικής εσωστρέφειας. Η συνεδρίαση του οργάνου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, μία το μεσημέρι, στα γραφεία της Κουμουνδούρου και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Α.Τσίπρας.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα