back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οδοιπορικό στις παραλίες της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Εγκαταλειμμένα φυλάκια χωρίς ναυαγοσώστες, ελλείψεις σε ράμπες για άτομα με αναπηρία, χωρίς χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες, είναι η εικόνα στις πλαζ της Πειραϊκής μέχρι την περιοχή της Γλυφάδας.

Παραλίες χωρίς αστυνόμευση

Λουόμενοι καταγγέλλουν στον Αθήνα 9.84 την έλλειψη αστυνόμευσης στις παραλίες  και την ανεξέλεγκτη δράση επιτήδειων που αρπάζουν τσάντες και πορτοφόλια. Φαινόμενα που δεν λείπουν ακόμη και από τις οργανωμένες πλαζ. Στα θετικά του οδοιπορικού μας η τοποθέτηση από σήμερα ειδικής ράμπας ΑμεΑ στην πολυφημισμένη οργανωμένη πλαζ «Βοτσαλάκια» στον Πειραιά. Η ράμπα θα λειτουργήσει από το μεσημέρι και τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Πειραιά, σε μια οργανωμένη παραλία που διαθέτει ναυαγοσώστη αλλά και φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος για έκτακτες περιπτώσεις.  

Τα συν και τα πλην 

Το μεγάλο «αγκάθι» της Πειραϊκής είναι και η πιο φημισμένη παραλία, η πλαζ της Φρεατύδας. Οι λουόμενοι καταγγέλλουν πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση της συγκεκριμένης παραλίας υπογραμμίζοντας ότι ουκ ολίγες φορές έχουν πέσει φίλοι τους θύματα κλοπών λόγω έλλειψης αστυνόμευσης στην γύρω περιοχή. Μας έδειξαν το άδειο φυλάκιο του ναυαγοσώστη δηλώνοντας ότι μέχρι πέρυσι υπήρχε άτομο. Σε μια παραλία, που όπως προσθέτουν, υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά πνιγμών. Στα μείον της παραλίας οι πολλές πέτρες με τους λουόμενους να τονίζουν ότι έχουν ζητήσει επανηλλειμμένα στους αρμόδιους να ρίξουν άμμο θαλάσσης τουλάχιστον έξω στην πλαζ.  Στην παραλία της Φρεατύδας υπάρχει καφετέρια και πιο δίπλα ένα μικρό κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του συνδέσμου βατραχανθρώπων. Η παραλία διαθέτει χημικές τουαλέτες και ντουζ 

Οι δυο μικρότερες παραλίες της Πειραϊκής, δίπλα στην σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στον όρμο «Αφροδίτη», στερούνται ναυαγοσώστη αλλά τουλάχιστον διαθέτουν χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες. Μάλιστα, στον όρμο Αφροδίτη υπάρχουν και τα γραφεία του συνδέσμου με τους ερασιτέχνες αλιείς.  

Η παραλία της Γλυφάδας διαθέτει ειδική ράμπα για άτομα με αναπηρία, ναυαγοσώστη,  χημικές τουαλέτες αλλά και ντουζιέρες για τους λουόμενους. Αντιθέτως, στην πολυδιαφημισμένη πλαζ Ακρωτήρι που ανήκει στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, αντικρίζεις άδειο το φυλάκιο του ναυαγοσώστη και σοβαρές ελλείψεις σε χημικές τουαλέτες. Σε μια παραλία που από τον πολύ κόσμο δεν πέφτει… καρφίτσα στην κυριολεξία.  

Καλύτερη εικόνα στις παραλίες του Παλαιού Φαλήρου

Η κατάσταση στις άλλες οργανωμένες παραλίες του Παλαιού Φαλήρου ( Φλοίσβος, Έδεμ και Μπάτης) είναι σαφέστατα πολύ καλύτερη. Στην οργανωμένη πλαζ του Μπάτη υπάρχει ναυαγοσώστης, χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες. Αντίστοιχα και στην πλαζ Εδέμ που διαθέτει χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες,  πτυσσόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες με αμοιβή. Στον χώρο υπάρχει οργανωμένο καφέ και δίπλα εστιατόριο για τους λουόμενους. 

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα