back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αμφίκλεια: Επιχείρηση εκκένωσης κατασκηνώσεων μέσα στη νύχτα

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Αμφίκλειας στον Παρνασσό,λόγω πυρκαγιάς την οποία πιθανόν προκάλεσε κεραυνός.

Εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και δημιουργήθηκε ιδιαίτερα μεγάλο μέτωπο πολύ γρήγορα. Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουν, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν κατασκηνώσεις που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, ανατολικά της φωτιάς, καθώς το μέτωπο έδειχνε να κατευθύνεται προς εκεί .

Η μία κατασκήνωση είναι για Προσκόπους και η δεύτερη για χριστιανικές οργανώσεις. Και οι δυο ήταν γεμάτες παιδιά και εκτιμήθηκε ότι πρέπει να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους. Γύρω στις τέσσερις το πρωί ολοκληρώθηκε η μεταφορά των περίπου 200 παιδιών με λεωφορεία στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Αμφικλειας, ενώ στην αμφίκλεια έφτασαν και δεκάδες γονείς, όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός.

Αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μια επιχείρηση που έγινε με μεγάλη ταχύτητα χάρη στην γρήγορη άφιξη λεωφορείων που παρέλαβαν τα παιδιά.

Γύρω στις 05.30 στην περιοχή της Αμφίκλειας άρχισε να βρέχει. Το μέτωπο της φωτιάς περιορίστηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα