back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανυπόγραφα επέστρεψε ο Παυλόπουλος τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης

Ανυπόγραφα επέστρεψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε την Παρασκευή στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται, πως με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της προηγούμενης κυβέρνησης, για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου είχε επιλεγεί η αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ειρήνη Καλού, ενώ για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επιλεγεί η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη.

ΣΥΡΙΖΑ: Απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση

Για σχέδιο απόπειρας κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστηρίζει «παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

«Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών. Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα