back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαλκιδική: Ζημιές σε σχολεία και δημόσια κτήρια σύμφωνα με τους πρώτους ελέγχους

Διαβάστε επίσης

Ζημιές σε σχολεία και δημόσια κτήρια κατέγραψε το κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της ΚΤΥΠ, μετά και τις πρώτες αυτοψίες που πραγματοποίησε στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πρώτων ελέγχων, στα περισσότερα σχολικά κτήρια, καταγράφονται μικρές υλικές ζημιές κυρίως στις στέγες ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα για την καταγραφή και την αποκατάσταση τους.

Το κλιμάκιο της ΚΤΥΠ, μέσα στο πρώτο 24ωρο μετά την καταστροφή στην Χαλκιδική, πραγματοποίησε ελέγχους σε 12 κτήρια εκπαίδευσης και υγείας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος αυτοψίας στα εξής κτήρια:

Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλλικράτειας, όπου εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο αρκετών κεραμιδιών της στέγης καθώς και αποξήλωση των οριζόντιων υδρορροών.

1ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας, όπου εντοπίστηκε αποξήλωση τμήματος κιγκλιδωμάτων περίφραξης του αύλειου χώρου λόγω καταπτώσεις δέντρων.

2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας, στο οποίο δεν εντοπίστηκαν ορατές ζημιές παρά μόνο αποκόλληση ενός τμήματος υδρορροής

Λύκειο Καλλικράτειας, όπου εμφανίζεται μετατόπιση – αποξήλωση μονάδων κλιματισμού στο δώμα του κτηρίου.

Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, στο οποίο δεν παρουσιάζονται ορατές ζημιές στην επικάλυψη του κτηρίου όμως από μαρτυρία κατά την έντονη βροχόπτωση υπήρχε εισροή υγρασιών και διέλευση αυτών από τις ηλεκτρικές οδεύσεις.

1ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, στο οποίο εντοπίστηκαν σποραδικές αποκολλήσεις τμημάτων επιχρίσματος στην πίσω όψη του κτηρίου επί οδού και στην πλαϊνή επί της οδού Θεσσαλονίκης. Επίσης στον αύλειο χώρο η κατάπτωση δέντρου προκάλεσε αποκόλληση στηθαίων παρτεριού και ανωμαλία στην επιφάνεια πλακών πεζοδρομίου σε χώρο προαυλισμού.

1ο Γυμνάσιο Μουδανιών, στο οποίο εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτηρίου.

Γενικό Λύκειο Μουδανιών, όπου παρουσιάζεται αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτηρίου καθώς και καταπτώσεις μεταλλικών ιστών στήριξης κεραιών.

2ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, στο οποίο εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτηρίου

4ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, το οποίο δεν παρουσιάζει ορατές ζημιές.

Βρεφονηπιακός σταθμός Μουδανιών, στον οποίο εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτηρίου. Κατάπτωση δέντρων.

Τεχνικό – Επαγγελματικό Λύκειο- ΙΕΚ Μουδανιών, το οποίο δεν παρουσιάζει ορατές ζημιές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα