back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως: Παράταση για τα μηχανογραφικά – Δεν αλλάζει άμεσα το εξεταστικό σύστημα

Διαβάστε επίσης

Παράταση έως και την Τετάρτη 17-7-2019 στην ημερομηνία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για το 2019, έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Την παράταση στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, που εξέπνεε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, προανήγγειλε η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το υπουργείο Παιδείας ήταν το πρώτο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, συμβολίζοντας «τη μεγάλη σημασία και βαρύτητα που δίνει η νέα κυβέρνηση στην εκπαίδευση», όπως τόνισε η κ. Κεραμέως στις δηλώσεις της. Αναφερόμενη στις άμεσες ενέργειες της νέας ηγεσίας μίλησε για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επισημαίνοντας ότι «δρομολογούνται όλες οι ενέργειες ώστε να βρίσκονται εγκαίρως στις θέσεις τους οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία», και ξεκαθάρισε ότι «θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή».

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι είναι υπέρ της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, με γνώμονα να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομών, συμπλήρωσε ωστόσο ότι πρέπει να «βεβαιωθούμε για τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό». Αναφερόμενη στο εξεταστικό σύστημα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις πανελλαδικές του 2020 είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε τα παιδιά. Δεν θα αλλάξει το σύστημα τώρα, πλην όμως θα προχωρήσουμε άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και εξορθολογισμό της ύλης».

Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

«Στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στις 23 Ιουλίου, θα περιλαμβάνεται διάταξη για την κατάργηση του ασύλου» επανέλαβε η νέα υπουργός Παιδείας και προανήγγειλε την ακύρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα. «Δεν είναι θέμα Πάτρας, είναι θέμα 4ης Νομικής. Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νέοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλη μία Νομική Σχολή» εξήγησε. Σε βάθος χρόνου πάντως, όπως ανέφερε, θα δημιουργηθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ταχύτητα και αποφασιστικότητα

«Είναι μεγάλη μου χαρά που ξεκινώ από το υπουργείο Παιδείας τις επισκέψεις μου στα υπουργεία, καθώς για μένα είναι απόλυτη προτεραιότητα η εκπαίδευση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε για «ταχύτητα και αποφασιστικότητα με τα οποία θα εκπονήσουμε το πρόγραμμά μας για την Παιδεία, δίνοντας έμφαση στη δημόσια εκπαίδευση και τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι σε όλους τους τομείς υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη» του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που επιτελούν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και αγάπη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο του κτιρίου η υπουργός Νίκη Κεραμέας και οι υφυπουργοί Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από υπαλλήλους στο ισόγειο του υπουργείο ενώ έβγαλε δεκάδες «σέλφι» με πολλούς από αυτούς.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα