Search

Ψευτογιουβετσάκι με ντομάτα και μανούρι

154

Ωραιότατο ελαφρύ, οικονομικό, χορταστικό φαγάκι…

Θα χρειαστούμε μισό κιλό κριθαράκι χονδρό, αλατοπίπερο, λίγο λάδι, ντομάτες τριμμένες, ένα μικρό κρεμμύδι, ένα κύβο λαχανικών διαλυμένο σε μισό λίτρο νερό ζεστό, μισό ποτηράκι του κρασιού ρακή και μανούρι κομμένο σε κύβους.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι, αμέσως μετά ρίχνουμε το κριθαράκι και αφού το φέρουμε βόλτες το σβήνουμε με την ρακή, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, γιατί και ο ζωμός και το μανούρι έχουν αλάτι και ρίχνουμε και το ζωμό ανακατεύοντας μην μας κολλήσει το κριθαράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, όχι όμως τελείως γιατί θα το βάλουμε και στον φούρνο.
Σ ένα πυρέξ ή κεραμικό σκεύος βάζουμε το κριθαράκι μας, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και το μανούρι ανακατεύουμε πάλι και φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς που έχουμε ήδη ζεστάνει για μισή ωρίτσα, γίνεται μούρλια φαγητό!!
Την ντομάτα δεν την βάζουμε στην κατσαρόλα για να ναι πιο ελαφριά η γεύση της, όχι σαλτσωμένη.

Σαλάτα πράσινη, σαλάτα χωριάτικη, ένα κρασάκι και καλή όρεξη!!!!

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *