back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον πολιτικό ζήτημα η τοποθέτηση του κ. Οικονόμου σε θέση υφυπουργού

Διαβάστε επίσης

«Η τοποθέτηση του πρώην συμβούλου της Lamda Development κ. Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τη νέα κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Πώς είναι δυνατόν ο μέχρι πρότινος σύμβουλος της εταιρίας Lamda, ο οποίος μετείχε και σε συσκέψεις ως εκπρόσωπος της εταιρίας, τώρα να εποπτεύει την υλοποίηση του έργου από τη θέση του υφυπουργού; Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται:

«Επιβεβαιώνονται με αυτόν τον τρόπο οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις της Lamda Development με τη ΝΔ και οι εσκεμμένες καθυστερήσεις από την πλευρά της εταιρίας για το έργο του Ελληνικού, με στόχο την τροποποίηση της σύμβασης σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου. Επιβεβαιώνεται, όμως, και η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητστοτάκη, «να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με τη σύμβαση για το Ελληνικό και να αποπέμψει τον εκπρόσωπο της Lamda κ. Οικονόμου από την κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι «σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, ο κ. Οικονόμου, όχι μόνο δεν θα παρέμενε στην κυβέρνηση, αλλά ούτε καν θα είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή».

Δ. Οικονόμου: Ηταν απολύτως γνωστή η προηγούμενη ιδιότητα μου

«Ο πρωθυπουργός προφανώς ήξερε την προηγούμενη ιδιότητά μου. Το γνώριζε υπό την έννοια ότι ήταν κάτι γνωστό», τόνισε μιλώντας νωρίτερα στον Αθήνα 9.84, ο Δημήτρης Οικονόμου, υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός»

«Ήμουν σύμβουλος για την εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας, για την τήρηση με αυστηρό τρόπο της πολεοδομικής νομοθεσίας στα της πολεοδομικής μελέτης. Αυτό ήταν κάτι γνωστό και στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Και ο κ. Φάμελλος το ήξερε. Δεν είπε τίποτα στην τελετή παράδοσης και παραλαβής. Αντίθετα ήταν πολύ φιλικός και θυμήθηκε να το θέσει τώρα με το δημοσίευμα. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα