back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα «πρέπει» του νέου Υφυπουργού αθλητισμού

Διαβάστε επίσης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του και έχει ξεκινήσει τα πρώτα βήματα στην ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού. Ο νέος Υφυπουργός έχει ασφαλώς πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και τα μέτωπα που έχουν ανοίξει πολύ σοβαρά.

Ξεκινώντας από το ποδόσφαιρο η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός έχουν συνθέσει ένα εκρηκτικό τρίο, που κάθε χρόνο οδηγεί τα πράγματα στα άκρα με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Η διαιτησία είναι ένα τεράστιο ζήτημα που έχει αναγκάσει ακόμα και τη ΦΙΦΑ να επέμβει ώστε να εκλείψουν οι σκηνές βίας επί των ρέφερι.

Η είσοδος των ξένων διαιτητών τουλάχιστον στα ντέρμπι, η σωστή εφαρμογή του VAR, η αναδιάρθρωση των κατηγοριών με… την χορηγία της ΕΡΤ με δημόσιο χρήμα, αλλά και τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των ερασιτεχνικών ομάδων είναι ζητήματα τα οποία θα κληθεί πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει ο κ. Αυγενάκης.

Στο μπάσκετ η απίστευτη κόντρα Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού με την αποχώρηση των «ερυθρολεύκων» από την Α1 κατηγορία, τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των περισσοτέρων ομάδων σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και το πρόβλημα με την διαιτησία, είναι τα πρώτα «πρέπει» της νέας ηγεσίας.

Από εκεί και πέρα η συντήρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, ο σχολικός αθλητισμός, αλλά και το μαζικό κίνημα άθλησης, η Ολυμπιακή προετοιμασία για τους Αγώνες του 2020 στο Τόκιο είναι «καυτά» θέματα που χρήζουν άμεσης ενασχόλησης.

Πάνω από όλα ωστόσο το μεγάλο «αγκάθι», το πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν όλες οι Κυβερνήσεις, αλλά προφανώς απέτυχαν είναι εκείνο της βίας στα γήπεδα.

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο άσχημη, τα γήπεδα μετατρέπονται ολοένα και πιο συχνά σε… αρένες και ο νέος Υφυπουργός αθλητισμού θα πρέπει να βρει λύσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί η ζοφερή κατάσταση στο χώρο του αθλητισμού.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα