back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μάνδρα: Στην τελική ευθεία η ανάκριση για την απόδοση ποινικών ευθυνών σχετικά με τις φονικές πλημμύρες

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία έχει μπει η ανάκριση για την απόδοση ποινικών ευθυνών σχετικά με τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα κατά τη διάρκεια των οποίων τον Νοέμβριο του 2017 έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Η 7η τακτική ανακρίτρια έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει απολογίες από τους εννέα κατηγορούμενους σε βάρος των οποίων μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για πλημμεληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας στην οποία ανατέθηκε λόγω της σπουδαιότητας της η δικογραφία έχουν βρεθεί ήδη οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, ο δασάρχης Αιγαλέω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περάσει το ανακριτικό κατώφλι και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Μέσω της συνηγόρους του, Βάσως Πανταζή, ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, αναφέρει σχετικά: « Κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ (Υπηρεσίας Δόμησης)Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 το γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας. Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου.
Η σύμφωνη γνώμη της κας 7ης Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθω ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρις την επιβολή περιοριστικών όρων, δικαιώνει την προσπάθεια μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην δύσκολη αυτή υπόθεση».

Ο Γ. Τσουκαλάς κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρρόη, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος, ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, σε αντίθεση με άλλους συγκατηγορούμενούς στους οποίους έχουν επιβληθεί χρηματικές εγγυήσεις.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα