back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σισέ εναντίον Μεριά στο Κόπα Άφρικα

Διαβάστε επίσης

Η Σενεγάλη του Παπε Αμπού Σισέ θα αντιμετωπίσει απόψε την Τυνησία του Γιασίν Μεριά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό. Αλγερία – Νιγηρία ο άλλος ημιτελικός.

Στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς απόψε διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι (19.00 ώρα Ελλάδας) η Σενεγάλη του Παπέ Αμπού Σισέ θα αντιμετωπίσει την Τυνησία του Γιασίν Μεριά, με τους δύο άσους του Ολυμπιακού να κοντράρονται με έπαθλο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Παρασκευής (19/07).

Η Σενεγάλη φιλοδοξεί να φτάσει σε τελικό του Copa Africa για πρώτη φορά μετά το 2002 όπου έχασε από το Καμερούν στα πέναλτι, ενώ η Τυνησία μετείχε στο παρελθόν τρεις φορές στην τελευταία φάση του θεσμού, εκ των οποίων το 2004 κατέκτησε και το τρόπαιο απέναντι στο Μαρόκο.

Στον άλλο σημερινό ημιτελικό (22.00 ώρα Ελλάδας), η Αλγερία θα κοντραριστεί με την Νιγηρία. Το συγκεκριμένο παιχνίδι φέρνει στη μνήμη στα δύο συγκροτήματα τον μεταξύ τους τελικό του 1990, όταν οι «αλεπούδες της ερήμου» κατέκτησαν το μοναδικό μέχρι σήμερα Copa Africa στην ιστορία τους κόντρα στους «σούπερ αετούς» .

Για την Αλγερία δεν υπολογίζεται ο Γιούσεφ Ατάλ, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο και θα μείνει για αρκετό διάστημα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΣΗΜΕΡΑ
19.00: Σενεγάλη – Τυνησία.
22.00: Αλγερία – Νιγηρία.

ΤΕΛΙΚΟΣ
19/07 (Κάιρο): Νικητής 1ου Ημιτελικού – Νικητής 2ου Ημιτελικού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα