back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εισαγγελική έρευνα για το Νοσ. Λήμνου – Η μοναδική παθολόγος εργάζεται συνεχώς για 30 μέρες – Σταμάτησαν οι χημειοθεραπείες

Διαβάστε επίσης

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας της Λήμνου μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της γιατρού Παθολόγου στην Αστυνομία και την Εισαγγελία για την τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκήρυξε άμεσα 3 θέσεις παθολόγων.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι «στη Λήμνο κινδυνεύει η ζωή των ασθενών επειδή το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών».

Σημειώνεται ότι η μία και μοναδική Παθολόγος του νοσοκομείου κατήγγειλε ότι «η Παθολογική κάλυψη του Νοσοκομείου γίνεται μόνο από την ίδια. Εργάζεται πάνω από ένα μήνα συνεχόμενα και βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε στον Εισαγγελέα «το εντέλλεσθε της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, παγκόσμιας πρωτοτυπίας με sms, με το οποίο είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί αντικαταστάτης».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «εξαιτίας της έλλειψης Παθολόγων η μοναδική γιατρός Παθολόγος λόγω φόρτου εργασίας έπαψε να κάνει τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς. Είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν κάθε 21 ημέρες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη για να βρουν Νοσοκομείο να τις κάνουν. Χάνουν χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι σε θέση να ταξιδεύσουν».

Προσθέτει επίσης ότι «ο Χειρουργικός Τομέας δεν λειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας χειρουργός. Δεν αναλαμβάνουν ούτε απλά χειρουργεία. Αεροδιακομίζονται όλα τα έκτακτα περιστατικά σε άλλα Νοσοκομεία».

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκηρύσσονται άμεσα τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών παθολόγων που θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών, αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο ιατρούς παθολόγους, διάρκειας δύο μηνών.

Το Υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε, προβαίνει σε εκτίμηση των αναγκών, ιδιαίτερα των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, και στον επανασχεδιασμό κινήτρων για την αντιμετώπισή τους.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα