12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ-Σταλ Σταλόβα 1-1: Ισοπαλία με προβληματισμούς

Διαβάστε επίσης

Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η ΑΕΚ με την Σταλ Σταλόβα στο τελευταίο της φιλικό στην Πολωνία, παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση.

Η… δεύτερη ΑΕΚ απογοήτευσε κόντρα στην αδύναμη πολωνική ομάδα, με την εικόνα της «Ένωσης» να βελτιώνεται όταν ο Καρντόσο έριξε στο παιχνίδι τους βασικούς. Στο 65΄ όταν πέρασαν στο παιχνίδι οι βασικοί, η ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, ισοφαρίζοντας με τον Μάνταλο και δημιουργώντας ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο άλλαξε όλη την ενδεκάδα σε σχέση με το χθεσινό φιλικό, δίνοντας φανέλα βασικού σε πολλούς από τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Η Ένωση δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να κρατήσει την μπάλα, με την Σταλ να είναι πιο κινητική και να ελέγχει το παιχνίδι. Ήταν εκείνη που βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ στο 43’ με το κοντινό πλασέ του Βιτσκίεβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ίδια σχεδόν εικόνα. Η Σταλ πίεζε και δημιουργούσε ευκαιρίες για γκολ, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Στο 65’ ο Καρντόσο αποφάσισε να ρίξει στο ματς κάποιους από τους «βασικούς», προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της ομάδας του. Μάνταλος, Βράνιες, Σιμάο, Ζεράλδες, Κλωναρίδης πήραν θέση στο χορτάρι και αμέσως η εικόνα βελτιώθηκε. Οι Κιτρινόμαυροι δημιούργησαν φάσεις, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 70’. Ο Μάνταλος βρέθηκε σε θέση για γκολ και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, κάνοντας το 1-1, σκοράροντας ξανά, έπειτα από το τέρμα απέναντι στη Μακάμπι, χθες το απόγευμα.

Το παιχνίδι είχε πλέον μεταφερθεί για τα καλά στην περιοχή των Πολωνών, με την ΑΕΚ να πιέζει για το γκολ της νίκης. Στο 85’ ο Κλωναρίδης βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σταλ, όμως απέτυχε να τον νικήσει, ενώ στο 87’ η προσπάθεια του Ζεράλδες πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Αθανασιάδης (61’ Τσιντώτας), Σταμούλης, Οικονόμου (65’ Βράνιες), Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Ντέλετιτς (65’ Σιμάο), Μπότος (74’ Ζεράλδες), Σαρδέλης (65’ Μάνταλος), Γιακουμάκης (74’ Κλωναρίδης)

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα