Search

Λαχανόπιτα

216

Εξαιρετική διαχρονική και για όλες τις εποχές…

Θα χρειαστούμε, ένα μικρό άσπρο λάχανο και μισό κόκκινο, μισό κιλό φέτα τριμμένη, λίγο λάδι, λίγο μαϊδανό, πιπέρι, πολύ λίγο αλάτι, ενάμιση πακέτο καλαμποκάλευρο, δηλαδή περίπου 750 γρ., δυο φλυτζάνια γάλα, μισό φλυτζάνι νερό.

Αρχικά κόβουμε το λάχανο, όπως όταν κάνουμε σαλάτα και το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για πέντε λεπτά, μετά τα βγάζουμε τα στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν λίγο τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με το τυρί, το πιπέρι και το μαιδανό.

Σε μια άλλη λεκάνη τώρα, κάνουμε τον χυλό με το καλαμποκάλευρο, δεν το βάζουμε όλο, τα τρία τέταρτα βάζουμε, το άλλο το κρατάμε, ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε μέσα τον χυλό, πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο και βάζουμε σιγά σιγά την γέμιση με το λάχανο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το καλαμποκάλευρο που περίσσεψε, ραντίζουμε με λίγο λάδι, νερό και σουσάμι η παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Με μια απλή σούπα ή μια ωραία σαλάτα είναι ένα υπέροχο γεύμα.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *