back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρωτοβουλίες Μακρόν για Ιράν και Κόσοβο

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνικές επαφές θα έχει, όπως ανακοίνωσε, ο Εμανουέλ Μακρόν τις επόμενες ημέρες με τον Χασάν Ροχανί, τον Ντόλαλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με στόχο την προστασία της συμφωνίας για τα πυρηνικά στο Ιράν και την αποφυγή μίας νέα κλιμάκωσης στην περιοχή.

“Η δυναμική που δημιουργήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες θεωρώ ότι κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βελιγράδι. “Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σαν μεσολαβητές και σαν διαπραγματευτές”, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας την μεγάλη σημασία της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν.

Κόσοβο

Κατά την ίδια συνέντευξη τύπου, ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι σε λίγες εβδομάδες θα οργανωθεί μία συνάντηση αφιερωμένη στην ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο, με στόχο να βρεθεί τους επόμενους μήνες μία λύση στην χρόνια αυτή διαμάχη.

Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν, όπως επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, οι ηγέτες του Κοσόβου, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Κάνοντας λόγο για ένταση στην περιοχή “που τροφοδοτείται συχνά από ξένους παράγοντες που δεν επιθυμούν να βρεθεί μία λύση”, ο Μακρόν υπογράμμισε ότι η εύρεση συμφωνίας “προϋποθέτει η κάθε πλευρά να παραιτηθεί από κάθε μονομερή κίνηση”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα