back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Νεκρό” το backstop των ιρλανδικών συνόρων για Χαντ και Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Το backstop, η προϋπόθεση που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων και το οποίο υπήρξε από τα μεγαλύτερα αγκάθια στη Συμφωνία Αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., δεν υπάρχει περίπτωση να περιληφθεί σε καμία νέα συμφωνία, υποσχέθηκαν τόσο ο πρώην (Μπόρις Τζόνσον) όσο και ο νυν υπουργός Εξωτερικών (Τζέρεμι Χαντ), ενισχύοντας τη σκληρή στάση τους στο Brexit κατά τη χθεσινή τηλεμαχία των δύο που διοργάνωσε η βρετανική εφημερίδα The Sun.

Σημαντικές δεσμεύσεις για το Brexit, με έμφαση στο backstop, το οποίο αμφότεροι ο Μπόρις Τζόνσον και ο Τζέρεμι Χαντ κήρυξαν «νεκρό», έδωσαν χθες οι δύο υποψήφιοι για την Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη χθεσινή δεύτερη τηλεμαχία τους.

Τόσο ο σκληροπυρηνικός Τζόνσον όσο και ο πιο μετριοπαθής μέχρι πρότινος Χαντ απέκλεισαν κατηγορηματικά να διαπραγματευτούν το backstop ή να συμβιβαστούν με κάποιες μόνο διορθώσεις, συντασσόμενοι με τη γραμμή των επικριτών που υποστηρίζουν ότι το backstop μπορεί να παγιδεύσει επ’ αόριστον τη Βρετανία σε μία τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε.

Οι δύο υποψήφιοι κλήθηκαν επίσης να σχολιάσουν τη «ρατσιστική ρητορική» του Ντόναλντ Τραμπ – όπως τη χαρακτήρισαν οι επικριτές του – απέναντι σε τέσσερις γυναίκες γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, τις οποίες κάλεσε να επιστρέψουν στις πατρίδες καταγωγής τους. Τζόνσον και Χαντ καταδίκασαν τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, αλλά σε κάθε περίπτωση απέφυγαν να χαρακτηρίσουν τα σχόλια «ρατσιστικά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα