back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φέγενορντ-Παναθηναϊκός 0-3: Εξαιρετικό πρώτο δείγμα για το τριφύλλι

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο δείγμα γραφής για τον Παναθηναϊκό ήταν εξαιρετικό. Επικράτησε με 3-0 της Φέγενορντ στο Ρότερνταμ, διαλύοντας τους Ολλανδούς μέσα στο σπίτι τους.

Πρώτο φιλικό μετά από μόλις δεκαπέντε μέρες προετοιμασίας και νίκη μέσα στο «Ντε Κάιπ» απέναντι στη Φέγενορντ με 3-0. Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου με τους λεγόμενους «βασικούς» ήταν απολαυστικός. Αλάνθαστος σχεδόν σε κάθε μέρος του γηπέδου. Καταπληκτικός στην κόντρα, με πρεσάρισμα και κυρίως με αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Πρώτος και καλύτερος ο Χατζηθεοδωρίδης, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 5’ με διαγώνια πάσα από θέση έξω δεξιά βρήκε τον Χατζηγιοβάνη στο πίσω δοκάρι κι αυτός στην κίνηση πάσαρε στον Μακέντα για να ανοίξει το σκορ σε κενή εστία.

Στο 22’ πήρε την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής, σπρίνταρε προς την αντίπαλη εστία, είδε την κίνηση του Χατζηγιοβάνη, το πλασέ του οποίου έδιωξε ο τερματοφύλακας με τον Μπουζούκη που ακολουθούσε να κάνει το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Η Φέγενορντ απείλησε ουσιαστικά μονάχα με το δοκάρι του Μπερχάους στο 23’, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει και αμυντικά καλό πρόσωπο με εξαίρεση τις στημένες φάσεις.

Από το 60’ και μετά ο Δώνης έριξε στο παιχνίδι τους μικρούς από την Ακαδημία. Οι πράσινοι έπαιξαν για περίπου 30 λεπτά με τους Κότσαρη, Θεοχάρη, Μαυρομμάτη, Αποστολάκη, Ζαγαρίτη, Εμμανουηλίδη, Αθανασακόπουλο, Αλεξανδρόπουλο, Σερπέζη, Καμπετσή και Βέργο. Με εξαίρεση τους δύο τελευταίους, που είναι περσινές μεταγραφές, οι εννιά αποτελούν παιδιά που έχουν βγει από τα «σπλάχνα» του συλλόγου.

Παρά την απειρία τους και την πίεση που δέχτηκαν από τους Ολλανδούς, κράτησαν το μηδέν, και σημείωσαν το τρίτο γκολ. Με τον καταπληκτικό στο ανοιχτό γήπεδο Εμμανουηλίδη να δημιουργεί κινδύνους, ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρο στο 72’, ο μικρός έβαλε την μπάλα μπροστά, μπήκε στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Βέργο που σε κενή εστία σημείωσε το 3-0.

Η πρώτη εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ ενθαρρυντική και σίγουρα όταν θα έρθουν τα νέα πρόσωπα, θα δώσουν ακόμα περισσότερη ποιότητα στους πράσινους.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (46’ Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (62’ Μαυρομμάτης), Πούγγουρας (75’ Αποστολάκης), Ινσούα (75’ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης (46’ Εμμανουηλίδης), Δώνης (62’ Αθανασακόπουλος), Μπουζούκης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (62’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (62’ Καμπετσής), Μακέντα (46’ Βέργος)

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα