back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού από την επέλαση του “Αντίνοου”

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδες ανέμους και χαλαζοπτώσεις πλήττει τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της χώρας.

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Αντίνοος», δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα τη νύχτα, στον νομό Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας. Έγιναν 46 κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες, ενώ διασώθηκαν 9 άτομα από 5 ΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Να σημειωθεί ότι πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι, ενώ ένας οδηγός αυτοκινήτου πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητό του, που εγκλωβίστηκε εξαιτίας χειμάρρου, στην Ποσειδωνία Κορίνθου. Η Λεωφόρος Αθηνών πλημμύρισε από την νεροποντή και φούσκωσε επικίνδυνα το ποτάμι στο Σολωμό, κάτι που έθεσε τις Αρχές σε συναγερμό.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας χτύπησε τα ξημερώματα και τις Σποράδες, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στη Σκόπελο.

Αργά τη νύχτα, τα στενά στο κέντρο της πόλης, πλημμύρισαν, δημιουργώντας πολλά προβλήματα, καθώς η κατηφορική κλήση στην περιοχή όπου υπάρχουν τουριστικά μαγαζιά, μάζευε τα νερά με μεγάλη ταχύτητα.

Πολλά προβλήματα προκάλεσε ο «Αντίνοος» και στην Φθιώτιδα, όπου πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ υπήρξε διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νομό Φθιώτιδας, θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, σύμφωνα και με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ.

Σύσκεψη της ηγεσίας της Πυροσβεστικής

«Η εκ νέου ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών και συνοδών φαινομένων στις περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθούν, αποφασίστηκε σε σύσκεψη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος», όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. Η σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση νέου έκτακτου δελτίου πρόγνωσης καιρού από την ΕΜΥ.

Βελτίωση από την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, και βαθμιαία στην Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στο νότιο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς την Εύβοια. Τις πρωινές ώρες από τα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, ενώ το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Την Πέμπτη, αναμένονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα