12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Βέρντε

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Ντανιέλε Βέρντε στην ΑΕΚ, με την Ένωση να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτηση του Ιταλού εξτρέμ.

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι και επίσημα πλέον ο Ντανιέλε Βέρντε. Ο Ιταλός εξτρέμ έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης και αφού πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Κιτρινόμαυρους.

Η Ένωση μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του 23χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 7.

Ο Βέρντε θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις με την νέα του ομάδα και θα τεθεί στη διάθεση του Μιγκέλ Καρντόσο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Oνομάζεται… Βέρντε, αλλά ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Nτανιέλε Βέρντε από τη Ρόμα. Ο 23χρονος Ιταλός διεθνής μεσοεπιθετικός υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, θα φοράει τη φανέλα με το αγαπημένο του νούμερο 7 και γίνεται ο πέμπτος Ιταλός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας μας.

Γεννημένος στη Νάπολι στις 20 Ιουνίου 1996 αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Ρόμα, αφού μετακόμισε από τον ιταλικό Νότο στο αθλητικό κέντρο της Τριγκόρια από δεκατεσσάρων ετών, αγωνίστηκε στην Πριμαβέρα και στο UEFA Youth League και έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Ρόμα σε ηλικία 19 ετών αντικαθιστώντας τον Ιτούρμπε στο ματς με την Παλέρμο. Ενα μήνα αργότερα, στις 8 Φεβρουαρίου 2015, στο πρώτο του ματς με τους «τζιαλορόσι» ως βασικός, έβγαλε τις ασίστ των δύο γκολ στη νίκη με 2-1 επί της Κάλιαρι.

Ακολούθησε μία τετραετία δανεισμών του πρώτα στη Φροζινόνε και την Πεσκάρα τη σεζόν 2015-16 και στη συνέχεια τρεις πολύ καλές χρονιές με την Αβελίνο (32 συμ, 8 γκολ), τη Βερόνα (30 συμ, 2 γκολ) και πέρυσι στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 22 συμ. και 2 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, πριν την αγορά του από την ΑΕΚ στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Ρόμα.

Ο Ντανιέλε Βέρντε έχει συνολικά μέχρι σήμερα στη σύντομη καριέρα του 163 επίσημους αγώνες με 38 γκολ και 13 ασίστ εκ των οποίων οι 43 στη Serie A (με 2 γκολ και 5 ασίστ), οι 39 στη Serie B (με 9 γκολ και 6 ασίστ) και οι 22 στην ισπανική La Liga με 2 γκολ.

Εχει φορέσει 24 φορές τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα» στις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Ιταλίας (K21, K20, K19) και έχει σκοράρει δύο φορές.

Benvenuto Daniele Verde!

Nτανιέλε, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Σου ευχόμαστε να ζήσεις εδώ τα τρία πιο σημαντικά χρόνια της μέχρι σήμερα καριέρας σου».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα