back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Kαμία αλλαγή στο υφιστάμενο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών

Διαβάστε επίσης

Χωρίς καμία αλλαγή στο υφιστάμενο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών ξεκινά η νέα περίοδος «συνεργασίας Πολιτείας – Εκκλησίας».

Μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας υπουργού Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας, ενώ η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την υπουργό και αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας, πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος σεπισήμανε πως η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι και αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε γιατί η Επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα, τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα