Στην Κρήτη πιο πολύ τρώνε το κουνέλι ριγανάτο, με μεγάλη συχνότητα σαν το κοτόπουλο θα έλεγα, το μαγειρεύουν δε με πολλούς τρόπους. Κουνέλι στιφάδο, με αγκινάρες, με ρύζι, με γιαούρτι, κρασάτο, με ρακή και άλλα πολλά…
Εμείς όμως σήμερα θα το φτιάξουμε με κοτόπουλο, θα χρειαστούμε, το κοτόπουλο σε μερίδες, λάδι, ρίγανη ξερή η φρέσκη, ένα κρεμμύδι μικρό, ένα κύβο μυρωδικών και λίγο κρασί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι να το τσιγαρίσουμε.
Μόλις τσιγαριστεί απ’ όλες τις πλευρές ρίχνουμε το κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι, και το γυρνάμε και μαζί του, μετά το σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τον κύβο μυρωδικών την ρίγανη, λίγο νεράκι για να το βοηθήσουμε να βράσει, δεν θέλει πολύ ώρα, σαν το κοτόπουλο κι αυτό και όταν βράσει και μείνει με την σάλτσα του είναι έτοιμο.
Συνοδεύεται με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας ή πουρέ λαχανικών ή πουρέ οσπρίων και πράσινη σαλάτα.