back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Mr Fake News «πέθανε» και τον Κάρολο Παπούλια

Διαβάστε επίσης

Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είναι το νέο «θύμα» του Ιταλού φαρσέρ Τομάσσο Ντε Μπενεντέτι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο τέως πρόεδρος «πέθανε» μέσω fake λογαριασμού με το όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. Τον λογαριασμό είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο ντεΜπενεντέτι πριν από δύο μέρες.

Το μεσημέρι εμφανίστηκε ένα tweet στο οποίο έγραφε ότι ο «πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πέθανε σε ηλικία 90 ετών».


Η είδηση έκανε αμέσως το γύρο του διαδικτύου, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο φαρσέρ με νέο tweet έγραφε ότι ο «λογαριασμός είναι ψεύτικος» και ότι η προηγούμενη ανάρτηση ήταν «hoax».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος φαρσέρ «χτυπάει» καθώς κατά το παρελθόν έχει «πεθάνει» διάσημους πολιτικούς, συγγραφείς και σκηνοθέτες, εταξύ των οποίων και ο Κώστας Γαβράς.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποιεί ότι ο λογαριασμός στο twitter στο όνομά του αντιπροέδρου είναι πλαστός και τονίζει ότι ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα