14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Περιδιάβαση στο Διεθνή Τύπο

Διαβάστε επίσης

ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Mια «ενωμένη και ισχυρή» Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιν, στις πρώτες δηλώσεις της από τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε οριακά την υποψηφιότητά της για τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η εμπιστοσύνη που εναποθέσατε σε μένα είναι εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη σας σε μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη, από την ανατολή μέχρι τη δύση, από τον νότο στον βορρά. Είναι μεγάλη η ευθύνη και η δουλειά μου ξεκινά τώρα» τόνισε η Γερμανίδα πολιτικός.

«Ας εργαστούμε μαζί εποικοδομητικά, επειδή η προσπάθεια αφορά μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη» επανέλαβε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά της την 1η Νοεμβρίου.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν τη στενή σύμμαχό της και υπουργό Άμυνας στην κυβέρνησή της. «Χαίρομαι επειδή μια αφοσιωμένη Ευρωπαία θα γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μολονότι χάνω μια υπουργό, κερδίζω έναν νέο εταίρο στις Βρυξέλλες» έγραψε στο Twitter.

H φον ντερ Λάιεν είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει επικεφαλής της Κομισιόν και η πρώτη Γερμανίδα μετά από μισό και πλέον αιώνα. Έλαβε 383 ψήφους στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ χρειαζόταν 374.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που προέρχεται και αυτός από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπως και η Γερμανίδα υπουργός, είχε εκλεγεί το 2014 με 422 ψήφους υπέρ, έναντι 250 κατά.

Όταν ρωτήθηκε για αυτή την ισχνή πλειοψηφία που συγκέντρωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η νέα πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Στη δημοκρατία, η πλειοψηφία είναι πλειοψηφία». Όπως συμπλήρωσε, «πριν από δύο εβδομάδες δεν είχα ακόμη την πλειοψηφία, επειδή δεν με γνώριζαν. Υπήρχε ακόμη πολλή δυσφορία αναφορικά με τη διαδικασία του spitzenkadidat» εξήγησε.

Η ίδια δηλώνει «πανευτυχής που μέσα σε 13 ημέρες» κατάφερε να συγκεντρώσει αυτή την πλειοψηφία, καθώς «είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσουμε».

Μέχρι και μία ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, το αποτέλεσμα ήταν αβέβαιο, αν και θεωρητικά με τις ψήφους των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του ευρωκοινοβουλίυ, του PPE, των Σοσιαλδημοκρατών (S&D) και των φιλελεύθερων-κεντρώων του Renew Europe, θα μπορούσε να έχει άνετη πλειοψηφία, με 444 ψήφους. Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι πολλοί ευρωβουλευτές αγνόησαν την κομματική γραμμή.

Το PPE με τους 182 ευρωβουλευτές είχε δεσμευτεί ότι θα στήριζε μαζικά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Θετική ψήφο τής έδινε και το Renew Europe, που εκτιμούσε ότι «λιγότεροι από πέντε» ευρωβουλευτές του, σε σύνολο 108, θα την καταψήφιζαν ή θα απείχαν. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προερχόταν από τους Σοσιαλδημοκράτες. Αν και επισήμως, μέσω του Twitter, η ομάδα με τους 154 ευρωβουλευτές ανακοίνωσε, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, ότι θα τη στήριζε, μια εσωκομματική πηγή ανέφερε ότι περίπου το ένα τρίτο των μελών ήθελε να την καταψηφίσει – μεταξύ αυτών και οι Γερμανοί ευρωβουλευτές που προέρχονται από το SPD, τον εταίρο της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Οι Πράσινοι, η τέταρτη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 74 ευρωβουλευτές, είχαν δηλώσει με σαφήνεια ότι θα την καταψήφιζαν.

KAΡΕΝΜΠΑΟΥΕΡ

Την πληροφορία ότι η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ θα διαδεχθεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα στην εφημερίδα Handelsblatt ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σήμερα στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) η κυρία φον ντερ Λάιεν, η οποία εξελέγη χθες το βράδυ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα μεταβεί στο προεδρικό ανάκτορο Bellevue προκειμένου να λάβει την προβλεπόμενη από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο άδεια αποχώρησης από την κυβέρνηση. Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ βρίσκεται σε διακοπές και θα εκπροσωπηθεί από τον δήμαρχο του Βερολίνου και αντιπρόεδρο της Άνω Βουλής (Bundesrat) Μίχαελ Μιούλερ. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία διορισμού της κυρίας Κραμπ-Καρενμπάουερ στο αξίωμα υπουργού Άμυνας, η οποία ωστόσο θα ορκιστεί τον Σεπτέμβριο, καθώς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο βρίσκεται ήδη στην θερινή διακοπή των εργασιών του.

Όπως επισημαίνει η Handelsblatt, σε ό,τι αφορά τα θέματα Άμυνας, η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ δεν έχει τοποθετηθεί εκτενώς. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Der Spiegel, είχε ζητήσει βελτίωση του αμυντικού προϋπολογισμού και την αύξηση των δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να ανταποκριθεί η Γερμανία στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των συμμάχων της.

Η εφημερίδα Bild πάντως, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της θέσης του υπουργού Άμυνας αλλά και τις αυξημένες ανάγκες ανασυγκρότησης του CDU μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ενόψει των κρατιδιακών εκλογών στην Σαξονία, την Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο το φθινόπωρο, διερωτάται εάν η ανάληψη του υπουργείου Άμυνας μπορεί να σημαίνει την παραίτηση της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ από την ηγεσία του κόμματος. Η ίδια πάντως, τονίζει η εφημερίδα, δεν απάντησε σε αυτό το ερώτημα.

POLITICO

Oι πρωτεύουσες της ΕΕ ενεργούν γρήγορα για να κρατήσουν το ΔΝΤ στα χέρια τους.

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν συνταχθεί σε μία κοινή γραμμή έτσι ώστε να ορίσουν τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιας και πάντα αυτός ήταν “από την περιοχή τους”. Αυτό προσπαθούν από τότε που αποφασίστηκε η Christine Lagarde της Γαλλίας, για να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την 1η Νοεμβρίου.

Οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία θα συζητήσουν έναν κατάλογο υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνάντηση με συναδέλφους από τις άλλες χώρες της G7, σήμερα στο Παρίσι.

“Είναι υψηλή πολιτική και εξουσία”, δήλωσε ο Mujtaba Rahman, διευθύνων σύμβουλος της Ευρώπης στην Eurasia Group. “Η ΕΕ θέλει να διατηρήσει την επιρροή της στην παγκόσμια σκηνή εν μέσω ανησυχιών για την αναδυόμενη Ασία που θα μπορούσε σύντομα να προσπεράσει την ΕΕ”.

Ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΝΤ κυμαίνεται από “βαριά ονόματα” όπως ο πρώην επικεφαλής της Ευρωομάδας Jeroen Dijsselbloem και ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, όπως ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Αλέξανδρος Στουμπμπ.

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ στις Βρυξέλλες δήλωσαν ότι οι κύριοι ανταγωνιστές θα μπορούσαν να προέρχονται από την Άπω Ανατολή, την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη, που προωθούν τους υποψηφίους τους.

YΓΕΙΑ ΜΕΡΚΕΛ

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, αποφάσισε εκ νέου να καθίσει σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υποδοχής ενός ξένου ηγέτη, για δεύτερη συνεχή φορά κι ενώ μια σειρά περιστατικών όπου η επικεφαλής του γερμανικού κράτους εμφανίστηκε να τρέμει σύγκορμη έχουν εγείρει ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας της.

Η Μέρκελ και η πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Μάια Σάντου, παρέμειναν καθιστές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των χωρών τους στην ομοσπονδιακή καγκελαρία στο Βερολίνο. Κατόπιν σηκώθηκαν και αποχώρησαν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Άγκελα Μέρκελ παρέμεινε καθιστή για πρώτη φορά στην τελετή υποδοχής, με στρατιωτικές τιμές, για την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν.

POLITICO

Η υγεία της καγκελάριου Angela Μέρκελ είναι ιδιωτική της υπόθεση, σύμφωνα με την πλειοψηφία των Γερμανών ψηφοφόρων. H 64χρονη εθεάθη να τρέμει κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εμφάνισης την περασμένη εβδομάδα — το τρίτο περιστατικό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Πάνω από το 59 τοις εκατό των ερωτηθέντων, σε έρευνα που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο από την εφημερίδα Augsburger Allgemeine, συμφώνησε ότι η ιατρική κατάσταση της Μέρκελ ήταν «σαφώς [ή] σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικό θέμα» της ιδίας της Καγκελάριου. Λιγότερο από το 34% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η Μέρκελ θα πρέπει να δημοσιοποιεί περισσότερα για την υγεία της.

Η πλειοψηφία των Γερμανών ψηφοφόρων υποστηρίζει ότι η Μέρκελ καλώς επιφυλάσσεται να παράσχει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της με μόνη εξαίρεση τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού κόμματος, Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD), όπου σε ποσοστό πάνω από το 65% θέλει περισσότερη πληροφόρηση.

ΤΡΑΜΠ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Δυναμική απάντηση στην προσωπική επίθεση που δέχτηκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο – και την οποία οι επικριτές του χαρακτηρίζουν ρατσιστική – έδωσαν από κοινού χθες οι τέσσερις γυναίκες γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Ντόναλντ Τραμπ, τόνισαν, ακολουθεί την «ατζέντα των λευκών εθνικιστών» και προέτρεψαν τους Αμερικανούς πολίτες να μην «τσιμπήσουν το δόλωμα της διχαστικής ρητορικής του».

Οι τέσσερις γυναίκες γερουσιαστές έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τραμπ εναντίον τους, με τις οποίες λίγο-πολύ τις προέτρεψε να επιστρέψουν στις πατρίδες καταγωγής τους, οι οποίες μαστίζονται από εγκληματικότητα, αντί να ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του.

Eπιπλέον, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα που καταδικάζει τις καυστικές παρατηρήσεις του Donald Trump.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 240 ψήφους υπέρ και 187 κατά.

Ο Τραμπ αναφερόταν προφανώς στην Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές από τη Νέα Υόρκη, την Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα, την Αγιάνα Πρίσλεϊ από τη Μασαχουσέτη και τη Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν, μια ομάδα πολιτικών γνωστή ως «απόσπασμα», καθώς ασκεί δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και στην νυν ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Καμία από τις τέσσερις δεν είναι λευκή. Όλες ωστόσο έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ, εκτός από την Ομάρ, η οποία πήγε στις ΗΠΑ στα 12 της ως πρόσφυγας και πήρε την αμερικανική υπηκόοτητα πέντε χρόνια αργότερα.

«Δεν θα εξαναγκαστούμε να σωπάσουμε», τόνισε η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Αϊάνα Πρέσλι, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι δεν έχει τη «χάρη, την ενσυναίσθηση, την συμπόνια και την ακεραιότητα που προϋποθέτει» το αξίωμα.

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν εξεπλάγη από τη ρητορική του προέδρου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για ρατσισμό πολύ πριν εκλεγεί, ενώ η μουσουλμάνα Τλάιμπ απηύθυνε έκκληση να παραπεμφθεί ο Τραμπ ενώπιον της δικαιοσύνης, πρόταση η οποία διχάζει το Δημοκρατικό κόμμα.

Καθώς οι τέσσερις γυναίκες μιλούσαν, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ζωντάνά μέσω Twitter τα δικά του καυστικά σχόλια. Υπονοούσε ότι η προκλητική στάση του είχε αναγκάσει τους Δημοκρατικούς να συσπειρωθούν με τις τέσσερις γερουσιαστές, «επιδοκιμάζουν τον σοσιαλισμό, το μίσος για το Ισραήλ και τις ΗΠΑ! Δεν είναι καλό για τους Δημοκρατικούς!».

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν προσέθεσε σήμερα τη φωνή της σε αυτές όσων καταδικάζουν τις ξενοφοβικές δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον τεσσάρων νέων βουλευτριών των Δημοκρατικών οι οποίες ανήκουν σε εθνικές μειονότητες.

Η Αρντέρν, χαρισματική πολιτικός που μια μερίδα του αμερικανικού Τύπου έχει εξάρει αναγορεύοντας την στον «αντίποδα του Τραμπ», δήλωσε υπερήφανη για την ποικιλομορφία της χώρας της.

«Δεν συνηθίζω να αναμιγνύομαι στα πολιτικά ζητήματα άλλων [κρατών], όμως μάλλον είναι προφανές για μεγάλο μέρος του κόσμου ότι διαφωνώ πλήρως και απόλυτα μαζί του», τόνισε η Αρντέρν στο Radio New Zealand.

ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ-ΚΥΠΡΟΣ

Τις ευρωπαϊκές ανησυχίες για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμερίζεται η Ουάσιγκτον, όπως υποστήριξε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους.

Υπενθυμίζοντας ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει πρόσφατα σχετική ανακοίνωση, στην οποία είχε καταδικάσει για δεύτερη φορά τις τουρκικές ενέργειες, η κ. Ορτέιγκους ανέφερε ότι «όπως και οι Ευρωπαίοι, έχουμε εκφράσει βαθιές ανησυχίες για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις σε αυτά τα νερά της Κύπρου».

«Εκδώσαμε μια ανακοίνωση στις 9 Ιουλίου. Θα σας παραπέμψω λοιπόν στη δήλωση αυτή» πρόσθεσε.

Την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμήνυσε ότι η χώρα του θα στείλει σύντομα και τέταρτο πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης μετά την παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία μας έχουν βάλει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά που είπα, δουλεύουμε μέσα σε αυτή την κατάσταση. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά δεν είναι πραγματικά δίκαιο. Και λέμε τώρα στην Τουρκία… δεν πρόκειται να σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδειξε απροθυμία να προχωρήσει σε τιμωρητικά μέτρα ενάντια στην Τουρκία για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος των S-400, δηλώνοντας ότι δεν είναι «δίκαιο» το γεγονός ότι οι ΗΠΑ απαγορεύεται πλέον να πουλήσουν στην Άγκυρα μαχητικά F-35 αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Το επεξεργαζόμαστε όλο αυτό, θα δούμε τι θα συμβεί. Αλλά δεν είναι δίκαιο», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά την σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο.

Αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στην «πολύ καλή σχέση» που έχει με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μια ακόμη μια φορά και σε ακόμη ένα θέμα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ επέρριψε την ευθύνη στον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος δημιούργησε το πρόβλημα, καθώς απέτυχε να πουλήσει την καλύτερη εναλλακτική της Αμερικής στους ρωσικούς S-400 – τους πυραύλους Patriot, που κατασκευάζει η εταιρεία Raytheon Co.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Τουρκία «εξαναγκάστηκε να αγοράσει ένα διαφορετικό πυραυλικό σύστημα».

«Έχουμε μια κατάσταση όπου η Τουρκία είναι πολύ καλή μαζί μας, και τώρα λέμε στην Τουρκία ότι επειδή στην πραγματικότητα αναγκαστήκατε να αγοράσετε ένα άλλο σύστημα πυραύλων, δεν θα σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35».

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί. Και είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που έχουμε βρεθεί εμείς στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

«Εξαιτίας του γεγονότος ότι η (Τουρκία) αγόρασε ένα ρωσικό πύραυλο, δεν μας επιτρέπεται να τους πουλήσουμε αεροσκάφη αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν είναι μια δίκαιη κατάσταση», τόνισε ο Τραμπ, εκφράζοντας απογοήτευση για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν.

«Η Τουρκία έχει ήδη παραγγείλει παραπάνω από 100 F-35 και έχουν σχέδια να αγοράσουν περισσότερα, αλλά επειδή έχουν ένα σύστημα πυραύλων που κατασκευάζεται στη Ρωσία, πλέον τους απαγορεύεται να αγοράσουν παραπάνω από 100 αεροσκάφη», ανέφερε o κ. Τραμπ.

Μιλώντας από την άλλη πλευρά της πόλης, σχεδόν την ίδια ώρα ο υποψήφιος υπουργός Άμυνας Μάρκ Εσπερ, στην ακροαματική διαδικασία επικύρωσης του διορισμού του, δήλωσε στα μέλη της Επιτροπής της Γερουσίας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποκτήσει και τους S-400 και τα F-35. «Μπορείτε να έχετε τους S-400, ή τα F-35», είχε διευκρινίσει μέρες νωρίτερα στον Τούρκο ομόλογό του.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τις δηλώσεις Τραμπ στο υπουργικό συμβούλιο στην ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο εξετάζουν τις επιλογές τους για να απαντήσουν στην πρόσφατη αγορά από την Τουρκία των S-400.

Επιμέλεια: Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα