Search

Φασολάκια φρέσκα, λαδερά

641

Τα φασολάκια, θα έπρεπε να είναι ένα κατ εξοχήν καλοκαιρινό φαγητό, όμως με την εξέλιξη των μηχανών και εννοώ τους καταψύκτες, είναι ένα φαγητό για όλο τον χρόνο.

Βέβαια και πιο παλιά, όλα αυτά τα λαχανικά του καλοκαιριού, οι άνθρωποι, είχαν βρει τρόπο να τα συντηρούν. Οι ντομάτες γίνονταν λιαστές, τα αγγουράκια, το κουνουπίδι, τα καρότα, τα φύλλα για ντολμάδες, η ρίζα του σέλινου, οι πιπεριές, μπάμιες, αρακά, φασολάκια, μελιτζάνες, και πολλά άλλα, γίνονταν τουρσί και όποτε ήθελαν τα μαγείρευαν.

Τώρα είπαμε έχουμε τα κατεψυγμένα…

Προσωπικά το καλοκαίρι, όλα αυτά που μπορώ να καταψύξω, τα ετοιμάζω σε σακουλάκια, τα βάζω στον καταψύκτη μου και τον χειμώνα τα έχω έτοιμα για μαγείρεμα.

Πάμε τώρα να τα φτιάξουμε και μαζί…

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι, τρίβουμε λίγο κρεμμυδάκι ξερό, λίγο είπαμε και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα φασολάκια μας, όπως είναι από το καταψύκτη, λίγο ψιλοκομμένο μαιδανό, αλατοπίπερο, ένα φρέσκο κύβο λαχανικών, δυο τρείς πατάτες χοντροκομμένες, αν έχετε και κάνα δυο κολοκυθάκια τους πάνε πολύ και την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μια ώρα περίπου και έτοιμα!!
Στην χύτρα ταχύτητας θέλουν είκοσι λεπτά μόνο, χωρίς επίβλεψη.

Το συνοδεύουμε με τυρί φέτα, ή μυζήθρα, άσπρο τυρί δηλαδή, όπως όλα τα λαδερά φαγητά, φρέσκο ψωμί και ελιές.

Τα φασολάκια είναι ένα φαγητό, εύκολο, οικονομικό ελαφρύ, υγιεινό και αρέσει στους περισσότερους.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *