back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε επίσης

Κομβικής σημασίας η σημερινή δικάσιμος στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς ήρθε η ώρα τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες από την έναρξη της δίκης να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Κατά την προδικασία είχε υποστηρίξει διαφορετικές εκδοχές σχετικά με το βράδυ της δολοφονίας και το που ήταν αλλά κυρίως το πως βρέθηκε στο Κερατσίνι το μοιραίο βράδυ.

Ο ίδιος είπε στην κατάθεση του στις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητρόπουλου ότι συναντήθηκε με τον Καζατζόγλου για να του παραδώσει τρικάκια σχετικά με την επικείμενη τότε επίσκεψη του Μιχαλολιάκου στη Νίκαια. Η δική του εκδοχή σε σχέση πάντως με το πως συναντήθηκε με τον Π.Φύσσα διαφέρει από όλα όσα έχουν καταθέσει έως τώρα οι αυτόπτες μάρτυρες. Όλοι έχουν πει ότι ο Φύσσας δέχθηκε επιθέσεις από δυο ομάδες χρυσαυγιτών, έφτασε ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητο του μπαίνοντας ανάποδα στην Τσαλδάρη, κατέβηκε ψύχραιμος από το αυτοκίνητο του, τον αγκάλιασε και τον μαχαίρωσε .

Ο Ρουπακιά έχει καταθέσει ότι ο Φύσσας κατευθύνθηκε εναντίον του μαζί με άλλα 4-5 άτομα και επειδή φοβήθηκε να μην τον εγκλωβίσουν μέσα στο αυτοκίνητο, κατέβηκε αλλά πήρε μαζί του έναν πτυσσόμενο σουγιά που χρησιμοποιούσε για να κόβει τα τσέρκια από τα κιβώτια με τα ψάρια στο μαγαζί της αδερφής του. Υποστήριξε ότι του επιτέθηκαν και πως αφού πρώτα δέχθηκε γροθιές μόνο από τον Φύσσα, του κατάφερε αμυνόμενος χτυπήματα με τον σουγιά.

Σε ερώτηση τότε των εφετών ανακριτριών ότι στη γνωμάτευση του ιατροδικαστή δεν αναφέρονται χτυπήματα στον ίδιο, είπε ότι του είχε πει ο ιατροδικαστής ότι το κεφάλι του είναι μαλακό από τα χτυπήματα άλλα δεν ήξερε γιατί δεν το έγραψε στην έκθεση του.

Επίσης ο Ρουπακιάς είχε υποστηρίξει ότι δεν βρίσκονταν κοντά αστυνομικοί ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες τοποθετούν τουλάχιστον δυο πολύ κοντά στην ομάδα που χτυπούσε τον Φυσσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα