back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Να προσελκύσουμε τις επενδύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος ο στόχος του Άδωνι Γεωργιάδη

Διαβάστε επίσης

«Θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε μια αληθινά φιλοεπιχειρηματική χώρα» είπε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημείωσε πως «οι παθογένειες του ελληνικού συστήματος θα μείνουν στο παρελθόν», υποστήριξε πως «θα μεταμορφώσουμε τη χώρα» κι έστειλε μήνυμα στους επενδυτές, λέγοντας «ελάτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε, γιατί τώρα θα προλάβετε να βγάλετε περισσότερα χρήματα».

Κατά τον κ. Γεωργιάδη, οι εκλογικές νίκες της Ν.Δ. εξασφάλισαν κυβερνητική σταθερότητα. «Για όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα σήμερα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκλογές στην Ελλάδα έχουμε ξανά το 2023 είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ωριμάσαμε μέσα από την κρίση».

Ο ίδιος επισήμανε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ότι κέρδισε τις εκλογές, είναι ότι είπε όλα τα σωστά πράγματα και κέρδισε τις εκλογές».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε πως κεντρικός στόχος του υπουργείου είναι η ταχύτερη αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Αυτό, όπως είπε, θα συνδυαστεί με τις γενναίες μειώσεις φόρων που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ «και οι θεσμοί συμφωνούν στην ανάγκη μείωσης των φόρων».

«Να προσελκύσουμε τις επενδύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Θα κάνουμε τη δουλειά, θα παραδώσουμε αποτέλεσμα, θα καταλάβετε στη ζωή σας τη διαφορά» τόνισε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως «η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει πραγματικότητα και θα δούμε το έργο να προχωράει, μέσα στο 2019».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η χθεσινή έξοδος στις αγορές είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας.

«Όταν οι Ευρωπαίοι δουν το αποτέλεσμα της πολιτικής μας, θα μειώσουν και τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Οι δυνατότητες της χώρας είναι τεράστιες. Θα προσελκύσουμε επενδύσεις. Θα το κάνουμε. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ερωτηθείς για το εάν υπάρχει «παράθυρο» για μείωση των πλεονασμάτων, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «πάντα υπάρχει “παράθυρο”. Κάθε διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή, εάν κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θέλει να “πουλήσει αντίσταση” ή να συγκρουστεί με την Ευρώπη, όπως έκανε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η κυβέρνησή μας θα εφαρμόσει άμεσα και γρήγορα μεταρρυθμίσεις που θα επιβεβαιώσουν τη βούλησή μας να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα σε μια επιχειρηματικά φιλική χώρα. Αυτό θα προκαλέσει αύξηση του ΑΕΠ και τότε, από θέση ισχύος κι αξιοπιστίας, θα γίνει συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και θα επιτευχθεί. Πρώτα θα κάνουμε τη δουλειά μας και μετά θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος» είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, σχολίασε πως «ήταν εξαιρετικά θετική η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ. Δείχνει μια γενική αλλαγή νοοτροπίας της χώρας σε όλα τα επίπεδα και στέλνει ένα πολύ καλό μήνυμα σε όλους τους επενδυτές. Δουλεύουμε ασταμάτητα. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα όσον αφορά την ελληνική γραφειοκρατία. Είναι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), για κάθε μία από τις οποίες απαιτούνται επτά συναρμόδια υπουργεία. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία. Οι ΚΥΑ θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι, μετά θα πρέπει να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο, να εφαρμοστεί ο νόμος για τη διανομή των μετοχών, να γίνει η μεταβίβασή τους και η έναρξη του έργου. Το Ελληνικό θα προχωρήσει και, όπως έχω ήδη πει, θα μπουν μπουλντόζες μέχρι το τέλος του χρόνου» ανέφερε ο υπουργός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα