back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ – Ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ – Διαμάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Συνεδρίασε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Στη συνεδρίαση με εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη αποφασίστηκε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας να αναλάβει ο Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του και με εισήγηση του υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη αποφασίστηκε η σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού. Ο νέος Σύμβουλος, που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ και θα έχει ρόλο συντονισμού των θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Ραγκούσης: Αναστήλωση του κράτους της δεξιάς
Για «αναστήλωση του κράτους της δεξιάς» με «κλιμακούμενη προκλητικότητα», κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ.

O κ. Ρακγκούσης αναφέρει στη δήλωσή του: «Απροσχημάτιστη επανέκαμψε η καταπάτηση κάθε προγραμματισμένης διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας. Η παλαιοκομματική λογική προαγωγής του τύπου “και δικός μου να είναι και να ξέρει πως εγώ τον ανέδειξα, για να μου χρωστάει” προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια σύγχρονης και αξιοκρατικής Ελλάδας. Η αναστήλωση του κράτους της δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα».

Σε απάντησή του το υπουργείο προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής:

Ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε Επιτελάρχης το 2017, Υπαρχηγός το 2018 και Αρχηγός σήμερα.

Αντιλαμβάνονται όλοι, από την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του, ότι η επιλογή του νέου Αρχηγού δεν έχει καμία σχέση με κομματισμό και αναξιοκρατία.

Αυτά προς απάντηση μιας εμφανώς βιαστικής, ακραία επιθετικής, άδικης και προσβλητικής προς το πρόσωπο του Αρχηγού και του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που κάνει λόγο για «αναστήλωση του κράτους της δεξιάς» και μάλιστα (!) με «κλιμακούμενη προκλητικότητα».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα