back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πυρκαγιές σε Κιθαιρώνα Αττικής,Ναύπλιο και Θάσο

Διαβάστε επίσης

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, στον Κιθαιρώνα Αττικής. Η φωτιά εξελίσσεται σε πευκόφυτη περιοχή, σε δύσβατο σημείο (χαράδρα) και -σύμφωνα με την πυροσβεστική- δεν απειλούνται οικίες.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στο Ναύπλιο

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Κουτσούρια Ναυπλίου. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Όπως ανέφερε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

Επίσης, ανέφερε ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία προκειμένου να διέλθουν χωρίς προβλήματα τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Κουτσούρια επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στη Θάσο

Πυρκαγιά μαίνεται και στη Θάσο, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σκάλα Πρίνου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς, που ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι, είναι καλύτερη και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα