back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας από τη Βουλη: Τα πρώτα δείγματα της κυβένρησης προκαλούν μεγάλη ανησυχία

Διαβάστε επίσης

«Όποια σοβαρή προσπάθεια κάνετε για διεκδικήσεις υπέρ της χώρας μας θα τη στηρίξουμε στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σας χαριστούμε στο εσωτερικό», είπε απυθυνόμενος στην κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Βουλή γιατις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης σημείωσε ότι τα πρώτα δείγματα της κυβένρησης προκαλούν μεγάλη ανησυχία και επικαλέστηκε την περίπτωση της υπαγωγής της ΕΥΠ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας ότι τέτοια συγκέντρωση υπερεξουσιών δεν έχει υπάρξει από κανένα άλλο πρωθυπουργό από τη μεταπολίτευση και μετά.

«Την πρώτη κιόλας μέρα έπαυσαν τον αρχηγό της αστυνομίας και τοποθέτησαν διορισμένο γενικό γραμματέα στο Υπουργείο Άμυνας με αρμοδιότητα να συντονίζει τα γενικά επιτελεία. Έτσι όμως υποβαθμίζεται με πρωτοφανή τρόπο ο ρόλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ», σημείωσε.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «ένα συγκεντρωτικό μοντέλο, με στρατιές συμβούλων που αναφέρονται απευθείας σε σας. Και την αναστήλωση του γαλάζιου κομματικού κράτους. Αυτό τελικά εννοούσατε για την Ελλάδα που θα γίνει πιο γαλάζια; Τα παιδιά σας στον κρατικό μηχανισμό», είπε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η κυβέρνηση σήκωσε λευκή πετσέτα στο βασικό της επιχείρημα, αφού η υπόσχεση για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αποδείχτηκε υπόσχεση δίχως βάση». Επίσης τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τις προγραμματικές του δηλώσεις δεν είπε κουβέντα για το ασφαλιστικό ούτε ξεκαθάρισε αν θα διατηρήσει ή θα καταργήσει τα επιδόματα που θέσπησε η προηγούμενη κυβέρνηση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον πρωθυπουργό απίστευτο κυνισμό σε μια σειρά από επιλογές προσώπων όπως του ΓΓ προστασίας του πολίτη και του υφυπουργού περιββάλοντος, ενώ για την εκπαίδευση κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να υποβαθμίζει τα δημόσια πανεπιστήμια.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα