back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Xορτοτυρόπιτα με φύλλο

Διαβάστε επίσης

Λέω να φτιάξουμε κάτι απλό, νόστιμο και χορταστικό, μια κλασσική χορτόπιττα με φύλλο.

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο φύλο για πίτα, τυρί φέτα, δυο αυγά, δυο κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό, ή από την συσκευασία του ενός κιλού, το μισό, λίγο σιμιγδάλι, ψιλό χοντρό ότι έχετε ή και λίγο τραχανά, λίγο λάδι και τα χόρτα που θα βάλουμε, διαλέξτε ότι χόρτα θέλετε, θα γίνει εξίσου ωραία.

Μέσα σ’ ένα μπολ μεγάλο, αδειάζω όλα τα υλικά, εκτός από το σιμιγδάλι, αφού έχω θρυμματίσει την φέτα με τα χέρια, συνήθως φορώ χειρουργικά γάντια και όλα γίνονται πιο εύκολα, κάντε το κι εσείς, τα ανακατεύω καλά καλά, αφού λοιπόν γίνουν όλα ένα σώμα, ρίχνουμε λίγο χοντροκομμένο πιπέρι, το σιμιγδάλι και ξανανακατεύουμε.

Έχουμε μαράνει στην κατσαρόλα τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε και τα ενσωματώνουμε με το μείγμα μας.

Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε λίγο και στρώνουμε επάνω το ένα χοντρό φύλλο, αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ μέσα, στρώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο, το λαδώνουμε, στρίβουμε τις άκρες για να την σκεπάσουμε καλά την τυρόπιτα μας, την χαράσσουμε με το μαχαίρι μόνο σε μια κατεύθυνση, ρίχνουμε από πάνω και λίγο σουσάμι η παπαρουνόσπορο, αν σας αρέσει και την βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μια ώρα τουλάχιστον.

Ορίστε… ωραιότατο και υγιεινό γεύμα, θα το συνοδεύσετε με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Το πράσινο γενικά, δεν πρέπει να λείπει απ’ την ζωή μας, είτε για να το βλέπουμε, είτε να το αναπνέουμε η και να το γευόμαστε…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα