back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μ. Βορίδης: Αντίθετος με τον αντισημιτισμό

Διαβάστε επίσης

Νέα δήλωση έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης με την οποία διατυπώνει με “απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του σε κάθε ρητορική μίσους και άσκηση βίας που εκκινούν από ρατσιστικά κίνητρα εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή θρησκευτικής ομάδας”.

Παράλληλα, ο κ.Βορίδης εκφράζει εκ νέου την σφοδρή αντίθεσή του και στον αντισημιτισμό.

Επιπλέον, ο Υπουργός κάνει λόγο για την αυριανή επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος επισημαίνοντας ότι “σηματοδοτεί την ανάγκη μου να εκφράσω μία συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος”.

Ακόμα ο κ.Βορίδης τονίζει ότι θα συμβάλλει στην καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος λέγοντας ότι “είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους μεταξύ των οποίων και 65.000 συμπολίτες μας”.

Για να συμπληρώσει ο Υπουργός ότι πρόκειται για τον ίδιο μία επίσκεψη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων αλλά και πηγή γνώσης της μακρόχρονης ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα