back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10.00

Διαβάστε επίσης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης για τη μείωση των ενοικίων έως το τέλος του έτους ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι, δεν θα το άντεχε ο κρατικός προϋπολογισμός. Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι, διευκρίνισε ωστόσο ότι τo μέτρο θα συνεχισθεί μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές.

Έως αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» για επιχειρήσεις που ανήκουν στους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής».

Περίπου 50 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους περισσότερα από 10 παιδιά, απομάκρυνε η αστυνομία από υπο κατάληψη κτίριο στην οδό Θεμιστοκλέους 58, στα Εξάρχεια. Μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία στη διεύθυνση Αλλοδαπών και στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε σύγχρονες δομές φιλοξενίας.

Στους 164 οι νεκροί στην χώρα μας από Covid-19, με τελευταίο θύμα έναν άνδρα 71 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Ξεκίνησε σήμερα η τρίτη φάση της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα. Αυστηρή παραμένει ωστόσο η σύσταση των ειδικών για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ελεύθερες ξανά, μετά από δυο μήνες, οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια.

Πλοία, τρένα και λεωφορεία αναχωρούν με το 50% της πληρότητάς τους, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους τους επιβαίνοντες.

Ανοίγουν σε λίγη ώρα εμπορικά και εκπτωτικά κέντρα. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984. gr

Επιστροφή στα θρανία από σήμερα για τους μαθητές του γυμνασίου, της Α’ και Β’ λυκείου. Επίσης, σήμερα επαναλειτουργούν με αυστηρά μέτρα προφύλαξης όλων των τύπων τα φροντιστήρια.

Την ικανοποίησή της μετά το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου εκφράζει η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς όπως αναφέρει στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και υπήρξε συμμετοχή των εκπαιδευτικών κατά περίπου 97%. Πρόσθεσε ότι, αναμένονται τα πρώτα επιδημιολογικά αποτελέσματα από το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων καθώς και άλλων δομών της χώρας προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις, ενώ αναφορικά με τους μαθητές του δημοτικού είπε ότι θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εφτασαν τις 14.720 οι αιτήσεις εγγραφής στα δημόσια νηπιαγωγεία που υποβλήθηκαν ψηφιακά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. μόλις σε τρεις μέρες από την λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφής.

«Οι Έλληνες μπορούν να επιστρέψουν στις παραλίες» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Spiegel Online. Όπως επισημαίνει, με θερμοκρασίες που έφταναν τους 40 βαθμούς Κελσίου οι οργανωμένες παραλίες άνοιξαν με αυστηρούς περιορισμούς, ενώ επικαλούμενος τα ελληνικά μεσα ενημέρωσης ο ιστότοπος, κάνει λόγο για μεγάλο συνωστισμό.

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περίπου 200 χωρες πραγματοποιείται σήμερα στη Γενεύη η πρώτη συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19. Η Κίνα θα κληθεί να απαντήσει στις κατηγορίες ότι προσπάθησε να υποκρύψει κρίσιμες πληροφορίες με αποτέλεσμα να βγει εκτός ελέγχου η εξάπλωση του ιού.

Μουσεία για την ισότητα, πολυμορφία και κοινωνική συνοχή», είναι η θεματική του φετινού ιδιότυπου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Περισσότεροι από 60 φορείς σε όλη χώρα συμμετέχουν με δράσεις μέσω διαδικτύου. Όλες οι δράσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα