back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: Άμεση λύση για όσα χρειάζονται οι εγκαυματίες από την πυρκαγιά στο Μάτι

Διαβάστε επίσης

Την άμεση σύγκληση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, προκειμένου να λάβει απόφαση να δίνονται απρόσκοπτα τα επιθέματα, οι αλοιφές και ό,τι άλλο χρειάζονται οι εγκαυματίες από την πυρκαγιά στο Μάτι, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Χθες, από το βήμα της Βουλής, εξήγγειλε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους και κατ΄οίκον διανομή φαρμάκων για τους βαριά πάσχοντες.

Ο υπουργός Υγείας μετέβη σήμερα στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ για το θέμα που προέκυψε μετά τις καταγγελίες των εγκαυματιών στο Μάτι, ότι δεν καλύπτονται τα υλικά που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους.

«Πριν από έναν χρόνο χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού κράτους. Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται», δήλωσε μετά την επίσκεψη του στον ΕΟΠΥΥ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ταλαιπωρία που έχουν ήδη υποστεί οι εγκαυματίες εδώ και έναν χρόνο, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Δεν μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν έχει γίνει. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την ελληνική πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται έτσι».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα