back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώνονται οι προγραμματικές δηλώσεις – Σήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης

Διαβάστε επίσης

Με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ολοκληρωθούν απόψε οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και εν συνεχεία ξεκινά η διαδικασία για την προώθηση και κατάθεση των νομοσχεδίων τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Η τριήμερη διαδικασία ολοκληρώνεται σήμερα στην Βουλή και αναμένεται η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην σημερινή συνεδρίαση περιλαμβάνονται ομιλίες υπουργών , υφυπουργών και βουλευτών και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το Σαββατοκύριακο υπουργοί της κυβέρνησης παρουσίασαν τους στόχους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και εξειδίκευσαν το όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του.

Μήνυμα προς την Τουρκία να μην εκλάβει την ηρεμία μας ως αδυναμία, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σκοπός του υπουργείου είναι «να διατηρεί το εθνικό ξίφος ακονισμένο κοφτερό και αιχμηρό, εύχομαι όμως, το ξίφος στο θηκάρι», πρόσθεσε.

Σημείωσε πάντως ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει δίαυλο επικοινωνίας και επανέναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Μηνύματα Δένδια για Συμφωνία Πρεσπών, Τουρκία και Αλβανία

«Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα μη πλήρους συμμόρφωσης προς τη συμφωνία των Πρεσπών», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο, το οποίο, όπως τόνισε, «δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, απειλές πολέμου ή μονομερείς διεκδικήσεις».

Παράλληλα, κάλεσε την Αλβανία, να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τα μειονοτικά και περιουσιακά δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Τη μείωση του αριθμού των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε φορείς του δημοσίου, ώστε να επιστρέψουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στις τάξεις, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Την άμεση διόρθωση του Ποινικού Κώδικα προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης του πλαισίου που εφαρμόζεται σε διάφορες κατηγορίες κατηγορουμένων, όπως στους καταδικασμένους αμετανόητους τρομοκράτες, επαναβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

“Πολιτικό σαλβινικό θεατρινισμό” χαρακτήρισε τις ένοπλες περιπολίες αστυνομικών σε τουριστικές περιοχές της Αθήνας, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Σκληρή κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να μετονομαστεί σε υπουργείο Εργοδοσίας, άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για αλλαγή του πλαισίου κήρυξης απεργιών, οι οποίες θα μπορούν να προκηρύσσονται και μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των εργαζομένων.

Γεωργιάδης: «Όλες οι δεσμεύσεις για να διερευνηθούν οι σκευωρίες του παρελθόντος θα τηρηθούν»

«Όλες οι δεσμεύσεις για να διερευνηθούν οι σκευωρίες του παρελθόντος θα τηρηθούν μέχρι τελευταίας κεραίας», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα συσταθούν εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές. «Αυτό δεν θα γίνει για λόγους ρεβανσισμού, αλλά για λόγους δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «όποιος εργαλειοποίησε τη Δικαιοσύνη κι όποιος χρησιμοποίησε ψευδομάρτυρες για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα έχει το τέλος που του αξίζει».

Τσακαλώτος: Θα δούμε ταξική μεροληψία που δεν έχουμε ξαναδεί

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρενέβη στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης λέγοντας πως “θα δούμε μια ταξική μεροληψία που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν”.

«Είναι δυνατόν εσείς ο κύριος Τσακαλώτος να μιλάτε για ταξικότητα όταν όποιος έβγαζε 20.000 ευρώ τον κάνατε να πληρώνει φόρο, προκαταβολή και ΕΦΚΑ 17.000 ευρώ και τον αναγκάζατε να ζει με μόνο 3000 ευρώ», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. «Είστε ο πιο ταξικός υπουργός από την ύπαρξη του ελληνικού κράτους», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κ. Καραμανλής: Θα προχωρήσει η γραμμή 4 του Μετρό

Τη διαβεβαίωση ότι παρά τις δυσκολίες θα προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ Άλσος Βεΐκου- Γουδί, έδωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής .

Αναφορικά με τα διόδια της Αττικής οδού τόνισε ότι η εταιρεία δεν είχε δίκιο που προχώρησε στην αύξησή τους διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναχθεί κανένα τετελεσμένο στο θέμα αυτό καθώς όπως είπε “έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης”.

Στ. Πέτσας: Τρία νομοσχέδια έως 10 Αυγούστου

Ως αβάσιμη και υποκριτική χαρακτήρισε την κριτική της αντιπολίτευσης περί δήθεν πρόθεσης για συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων που αφορούν τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Διευκρίνισε ότι τα μέσα αυτά επιστρέφουν εκεί που ανήκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην ομιλία του αναφέρθηκε σε οκτώ πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

O κ. Πέτσας σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι, τρία νομοσχέδια θα έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 10 Αυγούστου. Περισσότερα στοιχεία θα δώσει αύριο κατά την τακτική ενημέρωση στο briefing.

Ο βουλευτής του του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, στην ομιλία του τόνισε ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εισβολείς και ζήτησε η κυβέρνηση να αναιρέσει την υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την εγκύκλιο ακύρωσης της απόδοσης ΑΜΚΑ.

Το Σαββατοκύριακο υπουργοί της κυβέρνησης παρουσίασαν τους στόχους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και εξειδίκευσαν το όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του.

Newsroom Αθήνα 9.84- Δημήτρης Ράντος

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα