back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βουλή: 158 «Ναι» στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Το πράσινο φως στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, άναψε απόψε η Βουλή, δίνοντας της ψήφο εμπιστοσύνης. “Ναι” στην κυβέρνηση είπαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ “Όχι” ψήφισαν οι 142 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του Μερα25.

«Κάτι επιτέλους αλλάζει σε αυτή τη χώρα» τόνισε νωρίτερα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. «Είναι η ώρα να κανουμε πραγματικότητα την αυτοδύναμη Ελλάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε για τη φωτεινή Ελλάδα που όλοι αξίζουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, οι βουλευτές της ΝΔ ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Τι προηγήθηκε

«Έχουμε εντολή να μη σας επιτρέψουμε να ολοκληρώσετε ένα σχέδιο εξαπάτησης των μεσαίων στρωμάτων και των λαϊκών οικογενειών», τόνισε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Επισήμανε ότι η κάλπη δεν εξαγνίζει. Ενώ χαρακτήρισε κακόγουστο αστείο όσα αναφέρει σε συνεντεύξεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δήθεν νίκησε τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ζήτησε καθαρές απαντήσεις και εξηγήσεις για το κυβερνητικό σχέδιο. Επέμεινε για τις προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στις μειώσεις φόρων, τις επενδύσεις, την τύχη του υπερταμείου. Κάλεσε εξάλλου σε αυστηρούς τόνους να σταματήσει το μπούλινγκ κατά των στελεχών του ΚΙΝΑΛ όπως και να σταματήσει η μονταζιέρα διαφορετικά οι υπαίτιοι θα έχουν κακά ξεμπερδέματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επέμεινε ότι η κυβερνητική αλλαγή δεν επέφερε καμία διαφορά αλλά μια τυπική εναλλαγή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε εκ νέου να συνδράμουν το κόμμα του για την συγκέντρωση υπογραφών κατά του Νίκου Κοτζιά για την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επίτευξη του στόχου 3,5% στο πλεόνασμα μαζί με τις ελαφρύνσεις θα φέρει νέα αντιλαικά μέτρα και νέα οφέλη υπέρ του παρασιτικού κεφαλαίου.

Δημήτρης Ράντος – Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα