back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων 19:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου και 10 οχήματα.

Τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τη φορολογία των αυτοκινήτων ζητεί η Κομισιόν. Με μια συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή προς την χώρα μας, η Επιτροπή επισημαίνει ότι δεν εφαρμόζονται ορθά οι ενωσιακοί κανόνες για τα μεταχειρισμένα οχήματα που αγοράζονται σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Είχε προηγηθεί προειδοποιητική επιστολή τον Σεπτέμβριο του 2021 σχετικά με το τέλος ταξινόμησης και τον περιβαλλοντικό φόρο για τα συγκεκριμένα οχήματα. Η χώρα μας έχει προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει, σε διαφορετική περίπτωση η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει την αποστολή αιτιολογημένης γνώμης.

Στο 4,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο, από 4,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη Eurostat. Στο 11,2% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Απρίλιο, έναντι 12,7% τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Με πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά το θετικό κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές μετά τον «λευκό καπνό» της Βουλής των Αντιπροσώπων για την αύξηση του ορίου του χρέους στις ΗΠΑ. O Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,79% και έκλεισε στις 1.209,05.

Σε 7 νέες συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για δύο Έλληνες -πατέρα και γιο- και 5 αλλοδαπούς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σε τετραετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο πρώην ντράμερ γνωστού μουσικού συγκροτήματος, καθώς κρίθηκε ένοχος για μια από τις τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης που τον οδήγησαν στο εδώλιο. Του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε το πρωί στη λεωφ. Κηφισίας το 3χρονο κορίτσι και την 70χρονη οικιακή βοηθό που το συνόδευε. Το παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παίδων”, ενώ η 70χρονη νοσηλεύεται στον “Ευαγγελισμό”.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη ψήφισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με φόντο τις καταγγελίες για βιασμό και σωματικές βλάβες από ξυλοδαρμό. Η Ολομέλεια τάχθηκε επίσης υπέρ της άρσης ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη για οικονομικές παρατυπίες.

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Ο πήχης για μένα στη δεύτερη κάλπη να έχω μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. «Εξηγώ συνεχώς στον κόσμο γιατί επιθυμώ μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που είναι προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος» τόνισε ενώ κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για κρυφή οικονομική ατζέντα.

«Μιλά η ΝΔ για κρυφή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, είναι η ΝΔ εκείνη που έχει κρυφή ατζέντα με δύο μάλιστα κεφάλαια», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος. Ως πρώτο στοιχείο ανέφερε την έκθεση Πισσαρίδη και το Σχέδιο “Ελλάδα 2.0”, στο οποίο περιγράφεται ότι «βασική φορολογική πολιτική είναι η ενσωμάτωση των εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας ανεξάρτητα από την πηγή» και ως δεύτερο στοιχείο τη μελέτη του ΙΟΒΕ μετά από παραγγελία της ΝΔ τον περασμένο Νοέμβριο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, το περιεχόμενο της οποίας ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό.

«Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του, αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει για τον Ελληνικό λαό αλλά για τη νομή της εξουσίας», σχολίασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, ο Μητσοτάκης θέλει ιδιωτικοποίηση», επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας σε επίσκεψή του σε εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, στο Κερατσίνι. Τόνισε, επίσης, ότι το κρίσιμο δίλημμα στις εκλογές είναι «αν θα έχουμε την επόμενη μέρα σχέδιο για στήριξη εργαζομένων ή θα προχωρήσουμε στην περαιτέρω ασυδοσία στη ζούγκλα στο χώρο της εργασίας».

Σαράντα πέντε είναι οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας – 40 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μετά τη χαμηλότερη των προσδοκιών επίδοση του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών στις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία. Σε δήλωσή του από τις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου κρατείται, ο Ντεμιρτάς ζήτησε συγγνώμη από τους Κούρδους και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται, στην παρούσα φάση από την ενεργό πολιτική.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται γι αύριο στην Αττική, με βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου – 25 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα