back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη η κατάσταση στη χώρα, με την πανδημία να σφυροκοπά το Σύστημα Υγείας. Αποκαρδιωτικά είναι τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη διάχυση του κορονοϊού. Ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφθασαν στους 169, ενώ καταγράφηκαν 13 νέοι θάνατοι.

“Τα μέτρα που έχουμε πάρει, και πάλι νωρίτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν. Εφόσον εφαρμοστούν, θα έχουν αποτέλεσμα” τόνισε ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, της ΚΟ της ΝΔ. Εκτίμησε πως “έχουμε, ακόμα, ένα δύσκολο διάστημα μπροστά μας” κι ότι “θα πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας”, κάνοντας λόγο ωστόσο για μια «πίεση διαχειρίσιμη και απολύτως αντιμετωπίσιμη”. Ο κ Μητσοτάκης σε ειδική αναφορά στους καίρια πληττόμενους κλάδους της εστίασης, του Πολιτισμού και της διασκέδασης, επισήμανε ότι κυβέρνηση δεν τους στοχοποιεί, αλλά ακολουθεί τις συμβουλές των ειδικών, σημειώνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό των συγκεκριμένων κλάδων, όπως έγινε και την Άνοιξη.

Την ίδια ώρα και στο πλαίσιο προετοιμασίας ακόμα και για το χειρότερο σενάριο, η κυβέρνηση δεν αποκλείει ένα γενικευμένο lockdown στη χώρα. Όπως εξήγησε στο σταθμό μας ο πνευμονολόγος του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, Γιώργος Χειλάς, «το δεύτερο κύμα της πανδημίας εμφανίζεται σφοδρότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και μόνο μέτρο αποτελεσματικής ανάσχεσης, είναι το lockdown».

Στο τοπίο της νέας πραγματικότητας και οι αντιδράσεις των πληττόμενων κλάδων. Σύλλογοι εστίασης απ’  όλη τη χώρα ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Έντονη ανησυχία για την επιβίωση μεγάλου μέρους των επιχειρήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ζήτησε, μεταξύ άλλων, επιδότηση όλων των επιχειρήσεων της εστίασης ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, κάλυψη στο 100% του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για τις επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο. Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Αδράνεια και αδιαφορία έναντι του πολίτη καταλόγισε στην κυβέρνηση η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα 55 κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Γιάννενα, ζήτησε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ασθενείς, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας.

Προσλήψεις προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις στους Δήμους θεσμοθετεί το ΥΠΕΣ, μετά από αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, Δήμοι και Περιφέρειες θα μπορέσουν να κάνουν άμεσα προμήθειες υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και προμήθειες υγειονομικού υλικού για δωρεές στο Σύστημα Υγείας.

Απαλλαγή τελών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, στο Δήμο Αθηναίων. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών και τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει ήδη μέχρι και τις 30 Απριλίου την αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή. Επίσης, προτίθεται να προβεί σε μείωση 30% του μισθώματος που εισπράττει, σε συμφωνία με τους μισθωτές, εφόσον δεν προβλέπεται νομοθετική ρύθμιση μείωσης του 40% των εν λόγω μισθωμάτων, όπως έχει εξαγγελθεί. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina9.84.gr.

Στην Αυστρία και στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης στη Βιέννη με 4 νεκρούς και 22 τραυματίες, έγιναν 14 συλλήψεις. Βασικός ύποπτος θεωρείται ένας 20χρονος, αυστριακός υπήκοος, με καταγωγή από τη Β. Μακεδονία, χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Για επίθεση με σαφώς ισλαμιστικά κίνητρα έκανε λόγο ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.«Θα κάνουμε τα πάντα, ως Ευρωπαίοι, για να πολεμήσουμε τη μάστιγα της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν.

Στη γαλλική πρωτεύουσα συνελήφθη άνδρας που περιφερόταν με μαχαίρι. Τέσσερις συλλήψεις έγιναν στα προάστια, σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια, με δράστη 2Οχρονο Τυνήσιο. Η ανάκρισή του δεν αποκλείεται να καθυστερήσει, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προσέρχονται από τις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος στις κάλπες για να επιλέξουν νέο ηγέτη, σε μια εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από διχασμό και πόλωση. 100 εκ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στην πρώιμη διαδικασία. Νίκη Μπάιντεν τείνουν να προεξοφλούν οι ευρωπαϊκές αγορές συναλλάγματος και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις. Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει “πολύ ισχυρή πιθανότητανα κερδίσει” τις προεδρικές εκλογές, εκτιμώντας ότι τα “απίστευτα”, όπως είπε, πλήθη που παρέστησαν στις συγκεντρώσεις του θα “μεταφραστούν” σε ψήφους υπέρ του και θα κάνουν την έκπληξη, όπως το 2016. Υπενθυμίζεται ότι για να φθάσει ένας υποψήφιος στον Λευκό Οίκο,θα πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 270από τους 538 μεγάλους εκλέκτορες που αντιστοιχούν στις αμερικανικές Πολιτείες.

 ΚΑΙΡΟΣ

Με αρκετό κρύο αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη χώρα. Η μετεωρολογική προβλέπει από αύριο το μεσημέρι, ασθενείς τοπικές βροχές στην Αττική, στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι ΒΑ, το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα