back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων 23:00

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι σταθερά έτοιμη για διάλογο, καθότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις θέσεις της. Πραγματικός

διάλογος δεν νοείται υπό το καθεστώς απειλών ή παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα στην

σύσκεψη του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,όπου παρουσίασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ιδια ώρα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ θα συζητηθεί, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, η προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Τονίζουν παράλληλα ότι αναγκάια συνθήκη για την αποκλιμάκωση της έντασης παραμενει η αποχώρηση του Ορούτς Ρέις γιατί η παρουσία του είναι αυτή που προκαλεί την ένταση.

Στο μεταξύ, ερωτηθεις για τη συνάντηση της Πέμπτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμμανουέλ Μακρόν στην Κορσική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τουAlpha ότι «δεν θα υπάρξουν υπογραφές, αλλά ένας σαφής οδικός χάρτης για το πότε θα έχουμε τις οριστικές συμφωνίες πάνω στο τραπέζι»

Στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του.

Όπως είπε «η στάση της Ιταλίας επί του θέματος δεν άλλαξε: αποδείξαμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καταδίκη των μονομερών πράξεων πρέπει να συνοδεύεται από την προσπάθεια να αποφευχθεί μια δυναμική που οδηγεί στην κορύφωση της έντασης».

Στα 291 ανήλθαν τα θύματα του κορονοιού στην Ελλάδα μετά το θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Πρόκειται για μία 83χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Η άτυχη γυναίκα είχε διακομιστει διασωληνωμένη από το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

169 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο,42 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. 65 νεα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική.

Νέα εστία μετάδοσης του κορονoϊού, εντοπίσθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων με έδρα τα Γιαννιτσά.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν ήδη τα 46, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα πολλών ακόμη, τεστ.

Στα 32 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Κέντρο Υποδοχής

και Ταυτοποίησης της Μόριας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Έξι συνολικά κρούσματα σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα, δομές που από χθες έχουν τεθεί σε υγειονομικό

αποκλεισμό.

Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει από αύριο τα ξημερώματα υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν από Κρήτη, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Λέσβο, Τήνο και Σέριφο.

Καραντίνα 10 ημερών θα επιβάλλει σε όσους επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά η Ολλανδία.

Ήδη η TUI ακύρωσε τα πακέτα διακοπών έως τις 22 Σεπτεμβρίου – ακυρώνει τα ταξίδια προς Κρήτη έως και τις 20 Σεπτεμβρίου και η Jet2.

..Κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και καφέ από τις 16 Σεπτεμβρίου για μία εβδομάδα, σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τα καταστήματα εστίασης της Αττικής. Οι ιδιοκτήτες αντιδρούν στα νέα μέτρα, τονίζοντας ότι ο

τζίρος τους έχει μειωθεί δραματικά.

Μεταξύ άλλων, ζητούν απαλλαγή από δημοτικά τέλη, ελευθερία στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, μείωση των ενοικίων και καταβολή έκτακτου επιδόματος 800 ευρώ ανά κατάστημα.

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα