back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10.00

Διαβάστε επίσης

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοιό στη χώρα μας. Πρόκειται για δύο γυναίκες, 92 και 84ων ετών, οι οποίες νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΙΤΣ. Στους 162 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών. 

Τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι ανασύρθηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής από σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, επιβεβαίωσε ότι στο σημείο βρέθηκε γεννήτρια και άλλα αντικείμενα, σημειώνοντας ωστόσο, ότι ακόμα είναι άγνωστο αν αυτά προϋπήρχαν στο σημείο ή τα μετέφεραν οι άτυχοι άνδρες. Διευκρίνισε δε, ότι εντός του σπηλαίου υπήρχαν και αναθυμιάσειςΓια την επιχείρηση ανάσυρσης συμμετείχαν 21 πυροσβέστες. 

Με μέγιστο αριθμό τα 40 άτομα ανά χίλια τετραγωνικά, άνοιξαν σήμερα οι οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα. Στα τέσσερα μέτρα απόσταση οι ομπρέλες μεταξύ τους και με μόνο δύο ξαπλώστρες σε κάθε ομπρέλα. Εξαίρεση υπάρχει μόνο για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά. Χωρίς τραπεζοκαθίσματα τα κυλικεία και τα αναψυκτήρια, πωλούν μόνο συσκευασμένα προϊόντα και καθόλου αλκοόλ. Αυστηρές είναι κυρώσεις και πρόστιμα για τους παραβάτες.  

Ανοικτά θα είναι από τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall όπως και τα εκπτωτικά χωριά. Επίσης από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν ζωολογικά πάρκα, βοτανικοί κήποι, ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, καθώς και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων.  

Εξάλλου, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση η οποία υπεγράφη χθες. Την Τρίτη θα επαναλειτουργήσει και η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. 

Υπό υψηλά μέτρα ασφαλείας θα γίνει εκ νέου σήμερα προσπάθεια μεταφοράς των 35 ατόμων που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοιό, από τον καταυλισμό των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, σε ειδική δομή. Έρευνα για τα χθεσινά επεισόδια διενεργεί η Αστυνομία. 

Την απόφαση της  μείωσης  του εργατικού  δυναμικού της έως και 60% λόγω της κατάρρευσης των δραστηριοτήτων της εξαιτίας της πανδημίας του  κορονοϊού ανακοίνωσε η AIR CANADA η μεγαλύτερη καναδική αεροπορική εταιρεία. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα