back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ.Χατζηδάκης: Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν θα ισοδυναμεί με αύξηση των λογαριασμών

Διαβάστε επίσης

“Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν θα ισοδυναμεί με αύξηση στους λογαριασμούς τους ρεύματος”, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

“Θα συνδυάσουμε τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια με τη μείωση του ειδικού τέλους εκπομπών αέριων ρύπων, ώστε να εξισορροπήσουμε την όποια αναπροσαρμογή προς τα πάνω”, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στον “Αθήνα 9.84” στην εκπομπή με την Νόνη Καραγιάννη.

“Εκμεταλλευόμαστε την μείωση της τιμής του ΦΠΑ στην ενέργεια, που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και ταυτόχρονα εκμεταλλευόμαστε και την μείωση που θα κάνουμε στο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων), που είναι ο λογαριασμός που πληρώνουμε για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όταν παίρνουμε τον λογαριασμό.  Ο λογαριασμός αυτός έχει ένα πλεόνασμα 200 εκ ευρώ.

Θα συνδυάσουμε δηλαδή τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια με τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ έτσι ώστε να εξισορροπήσουμε την όποια αναπροσαρμογή προς τα πάνω θα γίνει στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Τελικά η ΔΕΗ με αυτόν τον τρόπο θα πάρει παραπάνω λεφτά στα ταμεία της και ο καταναλωτής την ίδια στιγμή δε θα βγάλει παραπάνω λεφτά από την τσέπη του. Θα γίνουν εσωτερικές ανακατανομές μέσα στον λογαριασμό, με τα διαφορετικά κουτάκια, που παίρνουμε του ρεύματος και από αυτές τις ανακατανομές η ΔΕΗ θα είναι κερδισμένη”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα