back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Διαβάστε επίσης

Σειρά μέτρων για την υποστήριξη των πυρόπληκτων και την αποκατάσταση των περιοχών που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές πέρσι, εξήγγειλε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ημέρα μνήμης, ακριβώς ένα χρόνο από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, αλλά και δράσης, η σημερινή” σημείωσε εισαγωγικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας και ανέφερε ότι στο εξής θα έχουν οι εγκαυματίες δωρεάν πρόσβαση σε θεραπεία, φάρμακα κ.ο.κ.

Όπως ανέφερε ξεμπλοκάρουν άμεσα 31 εκ. ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους, τα οποία λιμνάζουν στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής.

Οι πυρόπληκτοι που υπολογίζονται σε 4.334, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ, για μια πενταετία και η σχετική δράση έχει κόστος 10 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση και την ανάπλαση της περιοχής.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί φορέας, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία στην οποία θα μετέχουν εθελοντές της τοπικής κοινωνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, και η Γ. Γ. της Κυβέρνησης.

Στόχος είναι ένα σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση, τόσο στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά, όσο και στην Κινέττα.

Επίσης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα αναλάβει τη χάραξη ενός νέου προτύπου σχεδίου για ολόκληρη την περιοχή, ώστε να λυθούν προβλήματα δεκαετιών.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα