back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων 24:00

Διαβάστε επίσης

“Χρειαζόμαστε απευθείας συνομιλίες, παρά την πρόκληση από την Τουρκία”, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου, μετά τις συναντήσεις του στην Αθήνα με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μάας στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει με την Τουρκία, με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τόνισε, παράλληλα, ότι η Άγκυρα θα αντιμετωπίσει συνέπειες αν συνεχιστεί η επιθετική της συμπεριφορά. Από την πλευρά του, ο κ. Μάας, κατά τις συναντήσεις του στην Αθήνα ανέφερε ότι η Τουρκία δυναμιτίζει τον διάλογο κι ότι οι ενέργειές της τόσο σχετικά με το Oruc Reis, όσο και στα Βαρώσια, αντιβαίνουν πλήρως το πνεύμα των όσων είχαν συμφωνηθεί. “Είμαστε εξαιρετικά ενοχλημένοι από τις άμεσες προκλήσεις της Άγκυρας”, τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ. Την ίδια ώρα, έντονη αποδοκιμασία των κινήσεων της Άγκυρας από το State Department, που κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις σκόπιμες προκλήσεις της και να ξεκινήσει αμέσως διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, αλλά και να ανακαλέσει και την απόφαση για το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly & Co ανακοίνωσε ότι η κλινική δοκιμή της θεραπείας αντισωμάτων για την Covid-19, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, διεκόπη, λόγω ανησυχίας για την ασφάλεια των ασθενών. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 3%, στα 150 δολάρια, μετά την ανακοίνωση.

Στη χώρα μας, στους 462 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν άλλοι 6 ασθενείς – 408 τα νέα κρούσματα, τα 170 εκ των οποίων στην Αττική – 89 οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας. Το 3% του πληθυσμού είναι θετικό στον κορονοϊό, ανέφερε ο καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ έκανε λόγο για ενδείξεις σταθεροποίησης στην Αττική – στο 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας.

Στο διεθνές “μέτωπο” του κορονοϊού, “μερικό lockdown”, θα επιβληθεί στην Ολλανδία για δύο μήνες από σήμερα, καθώς το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 7.400 νέα κρούσματα. Μεταξύ άλλων, κλείνουν μπαρ και εστιατόρια και απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ μετά τις 8:00 το βράδυ. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση υφασμάτινης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ θα απαγορεύονταιοι συναθροίσεις άνω των 30 ατόμων – 13.000 νέα κρούσματα στη Γαλλία και 117 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος Μακρόν. Εξετάζονται τοπικά lockdown. Σε μια άλλη εξέλιξη, θετικός στον ιό ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έμεινε άμεσα εκτός αποστολής της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Στις 12:00 το μεσημέρι ανακοινώνει το δικαστήριο τις ποινές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελέας της Έδρας έχει προτείνει ισόβια κάθειρξη για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, και 13 χρόνια κάθειρξης για τα 7 μέλη της ΧΑ που κρίθηκαν ένοχα για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Για τους συνεργούς στη δολοφονία Φύσσα, η εισαγγελέας πρότεινε 8 χρόνια κάθειρξης, ενώ για τους πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ζήτησε ποινή κάθειρξης 7 ετών. Για όσους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, η εισαγγελέας πρότεινε ποινή 5 ετών.

Πολιτικός “σεισμός” στην Κύπρο μετά τη δημοσιοποίηση ντοκιμαντέρ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera το οποίο εμπλέκει τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάνη, αλλά και υψηλόβαθμούς κρατικούς λειτουργούς σε κύκλωμα που συνδέεται με την παροχή διαβατηρίου σε ξένους επενδυτές με εγκληματικό παρελθόν.

Την Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην Επίτροπο και υπουργό και Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υποψήφια για τη θέση του ΓΓ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στη θέση του Άνχελ Γκουρία. Θετικά εκφράστηκε το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι πρόκειται για θέση εθνική και όχι κυβερνητική ή κομματική. Αιχμές, ωστόσο, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, εναντίον της Προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά: “Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ, αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξερουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;’, διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το σχόλιο Λοβέρδου, με το ΚΙΝΑΛ να απαντά κάνοντας λόγο για “εσωτερικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ και προβοκάτσιες”.

Ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών που τον βάρυναν κρίθηκε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, το καλοκαίρι του 2019 στα Χανιά. Ο 28χρονος, Ιωάννης Παρασκάκης, καταδικάστηκε σε “ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, 13 χρόνια για το βιασμό και 4 μήνες για την οπλοκατοχή”. Την ικανοποίησή της για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Δύο άνδρες, ένας 53χρονος και ένας 63χρονος συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον Πειραιά, καθώς ο πρώτος μαχαίρωσε έναν σκύλο και ο δεύτερος τον χτυπούσε στο κεφάλι με ένα σκουπόξυλο. Oι δύο άνδρες υποστήριξαν ότι το ζώο τους επιτέθηκε. Το σκυλί μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.

Στη διεθνή επικαιρότητα…

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι υπάρχει μια “καταρχήν συμφωνία” με τη Ρωσία για να παραταθεί η New START, η συμφωνία για τη μείωση των στρατηγικών όπλων, η οποία λήγει στις αρχές του 2021.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να νομιμοποιήσει την ευθανασία και για τα παιδιά ηλικίας από ενός μέχρι 12 ετών που πάσχουν από ανίατες ασθένειες στο τελευταίο στάδιο. Σημειώνεται ότι η Ολλανδία και το Βέλγιο ήταν η πρώτες χώρες του κόσμου που νομιμοποίησαν την ευθανασία το 2002. Το Βέλγιο ενέκρινε την ευθανασία ανηλίκων το 2014 και ακολούθησε πολύ γρήγορα και η Ολλανδία.

Στην αθλητική σας ενημέρωση και την 4η αγωνιστικής του Nations League, για τον 4ο όμιλο, Γερμανία – Ελβετία 3-3 και Ουκρανία – Ισπανία 1-0.

Καιρός

Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα, στην Αττική, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα