back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε Μπόρις Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετέβη ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον για να λάβει από τη βασίλισσα Ελισάβετ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την επίσημη αποδοχή της παραίτησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός τόνισε ότι «εκείνοι που στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα». Αναφερόμενος στο Brexit, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς «εάν» και «όμως».

«Η δουλειά μου είναι να κάνω τους δρόμους πιο ασφαλείς (…) Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι τα παιδιά σας θα λάβουν εξαιρετική παιδεία», συνέχισε.

Νωρίτερα μία ομάδα διαδηλωτών της Greenpeace προσπάθησε να αποκλείσει τον δρόμο που ακολουθούσε η αυτοκινητοπομπή του Τζόνσον προσπαθώντας να του επιδώσει επιστολή για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

 

Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε σήμερα τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για τις “πολύ επιζήμιες οικονομικά συνέπειες” μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία της Βρετανίας από την ΕΕ, την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του.

Επανέλαβε επίσης τη δυνατότητα για τροποποιήσεις στην κοινή πολιτική διακήρυξη για τη συμφωνία αποχώρησης που είχε δεχτεί το Λονδίνο, αλλά όχι στη συμφωνία του διαζυγίου.

Ο Τζόνσον επανέλαβε επανειλημμένα την πρόθεσή του να εφαρμόσει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, η καταληκτική ημερομηνία που έχει οριστεί έπειτα από δύο αναβολές για την έξοδο της Βρετανίας, και αυτή την ίδια χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα